Korona sonrası korkulan oldu!

ABONE OL

Portekiz'de korona sonrası yeniden başlayan futbol, ne sosyal mesafe tanıdı ne de güvenlik önlemi! Porto taraftarları toplu halde meşalelerle deplasmana gitti, Benfica taraftarları takım otobüslerini taşladı.

Portekiz Ligi korona virüs arasından sonra oldukça hareketli ve gergin bir başlangıç yaptı. Porto taraftarları deplasmana gitti, Benfica taraftarları otobüsü taşladı.

Porto, 3 Haziran'da deplasmanda Famalicao ile karşı karşıya geldi. Deplasmanda maçı Porto 2-1 kaybederken, maç öncesi korkulan oldu.

Sosyal mesafe hiçe sayıldı

Porto taraftarları şampiyonluk mücadelesi veren takımlarını desteklemek için sosyal mesafeyi, güvenlik uyarılarını hiçe sayarak deplasmana gitti. Taraftarlar toplu olarak yürüyüş yaparken, polis yaşananlar nedeniyle güvenlik önlemlrini arttırdı. Portekiz'de karşılaşmalar seyircisiz başlamasına rağmen bu durumun yaşanması, olası bir şampiyonlukta neler yaşanabileceğinin sinyallerini de vermiş oldu.


Otobüsü taşladılar, iki yaralı

Portekiz'de bir diğer hareketlilik ise Benfica cephesinde yaşandı. Porto'nun kaybetmesinin ardından kazanması halinde puan farkını 2'ye çıkarma şansı olan Benfica, sahasında Tondela ile 0-0 berabere kaldı. Bu sezon bir türlü istenen havayı yakalayaman Benfica, averajla liderlik koltuğuna otursa da taraftarın büyük tepkisiyle karşılaştı. 

Alınan sonuçtan dolayı öfkeli bir grup Benfica taraftarı, takım otobüsünü taşladı. Taşlar otobüsün camlarını kırarken, camlar nedeniyle yaralanan Julian Weigl ve Andrija Zivkovic’e önce yakınlardaki kulüp tesislerinde müdahale edildi ardından ikili tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. Saldırganların kimlikleri tespit edilemezken Weigl ve Zivkovic’in yüzüne cam kırıkları isabet ettiği aktarıldı.


porto benfica portekiz liga nos korona