Küme düşmesi yasak bir takımın ilginç hikayesi

ABONE OL

Güney Kore Ligi'nin ön plana çıktığı bu dönemde bir takım oldukça dikkat çekiyor. Kore ordusuna ait Sangju Sangmu'da sadece askerlik görevini yapan futbolcular oynayabiliyor ve takımın küme düşmesi yasak…

Koronavirüs döneminde çoğu büyük lig ertelenirken gözler futbolun oynandığı ender ülkelere çevrilmiş durumda. Bu ülkelerden birisi de Güney Kore. Yeni başlayan 12 takımlı Güney Kore Ligi’nde bir takım oldukça dikkat çekiyor: Sangju Sangmu FC

Güney Kore ordusunun spor bölümüne bağlı olan Sangju, kadrosunda sadece zorunlu askerlik görevini yapan profesyonel futbolculardan kurabiliyor ve askerde bulunan istediği oyuncuyu kadrosuna katabiliyor. Güney Kore’de askerlik görevi iki yıl sürüyor ve askerlik yapmak herkese zorunlu durumda.

YABANCI YOK, SADECE ASKER VAR

2 yıllık zorunlu askerlik görevini yerine getirecek futbolculardan bir kadro oluşturuluyor ve takımda yabancı futbolcu oynattırmak için özel bir izin almak gerekiyor. Genelde de yabancı futbolcuya yer verilmiyor.

2 YIL SONRA GERÇEK TAKIMLARINA DÖNÜYORLAR

Tabii bu durumda kadro her sene değişiyor. Sangju Sangmu’da bir istikrardan bahsetmek zor. Zira takımda bulunan futbolcular, fitliklerini kaybetmemek adına oynuyor. Sonuçta en fazla 2 sene sonra ‘gerçek’ takımlarına dönecekler. Buna rağmen Sangju, geçen sezonu Güney Kore Ligi’nde 7.sırada tamamladı. Bu sezon da ilk hafta maçında Ulsan’a 4-0 yenilirken ikinci hafta Gangwon’u 2-0 mağlup etti.

KÜME DÜŞMESİNE DEVLET İZİN VERMİYOR

Maçlarını 15 bin 42 kişi kapasiteli Sangju Stadyumu’nda oynayan Sangju Sangmu’nun küme düşmesi de devlet tarafından yasaklı. Takım, sezonu son sırada bitirse de küme düşmüyor. 12 takımlı ligde eğer Sangju son sıradaysa 11.sıradaki takım 2.Lig’in yolunu tutuyor.


güney kore sangju sangmu fc sangju ordu takımı