La Liga'de 2021/22 sezonu bizleri neler bekliyor?

ABONE OL

La Liga'da sezonun başlamasına çok az kaldı ve heyecan iyice artıyor. Peki bizleri nasıl bir sezon bekliyor? Hangi takımlar şampiyonluğa daha yakın ya da sürpriz yapabilir?

La Liga'da geçen sezon 7 yıllık hasret sona erdi. Atletico Madrid, rakipleri Barcelona ve Real Madrid'in hegemonyasına bir kez daha son vererek şampiyonluğa ulaştı. Madrid ekibi, teknik adam istikrarı ve yaptığı kritik takviyelerle hak ettiği bir şampiuyonluk kazandı. Peki bu sezon Barcelona ve Real Madrid yeniden ayağa kalkabilecek mi yoksa kazanan yine Atletico Madrid mi olacak? Diğer kulüpler yarışın neresinde olacak?

Kadro korundu, Simeone'nin sistemi sürüyor

Geçen sezon baştan sona ligi domine eden ancak sonlara doğru zorluklar yaşayan Atletico Madrid, hata yapmayarak şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Ciddi performanslara tanık olsak da elbette başa Diego Simeone ve Luis Suarez'i yazmak gerekiyor. 10 yıldır takımın başında olan Arjantinli teknik adam, Madrid ekibini çok farklı bir seviyeye çıkardı. Barcelona'dan Luis Suarez'in transfer edilmesi de ligin kaderini direkt belirledi.

Luis Suarez ile sözleşme uzatan Atletico Madrid, kadrosunu büyük ölçüde korumayı başardı. Real Madrid'in transferde yavaş kalması, Barcelona'da da yaşanan Messi ayrılığı, onları yeniden şampiyon olma inancını yüksek tutmasını sağlıyor.

Messi'nin yokluğunda...

Messi'nin forma giydiği 17 sezonda 10 şampiyonluk yaşayan Barcelona'yı büyük bir belirsizlik bekliyor. Depay ve Agüero gibi önemli isimlerle hücum hattını zenginleştirseler de Messi'nin yokluğunda neler yapabileceklerini kimse kestiremiyor. Geçen sezon attıkları 85 golde Messi'nin etkisi 41 idi. Ekonomik sorunlarla da boğuşan Katalan ekibinin çok sayıda transfer yapması beklenmiyor. Bir devrin kapandığı Barcelona'da şampiyonluk için Ronald Koeman'ın doğru sistemi bularak tüm oyuncularından maksimum verimi alması gerekiyor.
Ancelotti geldi, Ramos ve Zidane gitti

Real Madrid'in de durumu, Barcelona'dan çok farklı değil. Son döneme damgasını vuran teknik direktör Zinedine Zidane ile yollar ayrıldı ve yerine Carlo Ancelotti geldi. Bu değişimin etkilerinin ne olacağı henüz kestirilemiyor. Ayrıca 16 yıllık başka bir birliktelik daha sona erdi. Elbette Sergio Ramos'tan bahsediyoruz. Savunmanın komutanı, takımın kaptanı ve kritik gollerin adamı... 

Transferde David Alaba dışında büyük bir isimle henüz anlaşmayan Madrid ekibi, geçmiş dönemlerdeki gibi kadro kalitesi farkıyla favori olmayacak. Aynı ezeli rakibi Barcelona gibi doğru sistem ve oyuncu gelişimlerine ihtiyaçları var.

Sürpriz zor ama aday var

Son yıllarda Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid'i geçmek hiç ama hiç kolay değil. Bu sebeple de genelde dördüncülük yarışı veren ekiplere sık sık tanık oluyoruz. Bunlardan biri de Sevilla. UEFA Avrupa Ligi'nde kazandıkları başarılarla ekonomik ve kadro gelişimini sürdüren İspanyol ekip, geçen sezon da dev rakiplerini zorlamayı başardı. Bu sene de son ana kadar yarışta kalmaya çalışacaklardır. 

Yeni yükselenler dikkat

Pandeminin etkilerinin ekonimik olarak en çok sürdüğü liglerden biri de La Liga. Bu sebeple transfer yapmakta ve kadroları güçlendirmekte fazlasıyla zorluk çekiyor. Bu sebeple La Liga'ya yeni yükselen Espanyol, Mallorca ve Rayo Vallecano, kadro kalitelerini artırmak zorundalar. Doğru bir planlama yapılmaması halinde küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar. Geçen sezonu zor durumda geçiren Elce, Alaves ve Getafe gibi ekipler de tehlike bölgesinde yer alabilirler.

la liga la liga 2021/22