Lens yerine Robben iddiası

ABONE OL

Mehmet Ekici, Valbuena ve Nabil Dirar'dan sonra bir kanat daha transfer etmenin hedefinde olan Fenerbahçe için sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Van Persie'nin kurduğu temaslar doğrultusunda Arjen Robben Fenerbahçe'nin gündemine girdi.

Sezon arası ve sonunda Jeremain Lens transferi için yoğun mesai harcayan Fenerbahçe, oyuncunun yükselen maliyeti nedeniyle transferde FFP engeline takıldı. Sunderland’in Lens için 6 milyon euro ve oyuncunun yıllık 4 milyon eurodan 3 yıllık sözleşme talep etmesi transferin önünü tıkadı.

Lens transferinden vaz geçen Fenerbahçe, Nabil Dirar’ı kadrosuna kattı. Sezona bir kanat oyuncusu transfer ederek başlamak isteyen Fenerbahçe için Arjen Robben gündeme geldi.

Lens için 3 yıl için 18 milyon euroluk bir bilanço çıkarken, Bayern Münih’te oynayan yıldız oyuncunun bonservis bedeli 2.5 milyon euro. Bayern’in de ayrılmasına sıcak baktığı oyuncu için devreye Fenerbahçe’nin bir başka Hollandalısı Robin van Persie’nin girdiği iddia edildi.


“GEL BERABER OYNAYALIM”

Arjen Robben’in Bayern Münih ile 6 aylık bir kontratı bulunuyor. Geçtiğimiz sezon Alman temsilcisi oyuncu ile 1 yıllığına uzatma kararı almış, bu Robben’in son sözleşmesi olarak yorumlanmıştı. Robben için temas hazırlığında olan Fenerbahçe’de van Persie, oyuncuyu sürekli İstanbul’a davet ediyor. Fenerbahçe’nin nasıl bir camia olduğunu anlatan Persie, beraber oynamak için de vatandaşına çağrı yapıyor.

Fenerbahçe, Robben’in babası ve menajeri olan Hans Robben’le görüştüğü, 2.5 milyon euro bonservisin yanında yıllığı 5 milyon eurodan 2 yıllık sözleşme hakkında konuşulduğu gelen iddialar arasında.

Robben bu sezon Bundesliga’da 26 maçta 13 gol, 11 asistle oynadı. 

arjen robben robin van persie hollanda bayern münih fenerbahçe