Letonya'dan büyük sürpriz

ABONE OL

Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu'nun açılış maçında Letonya, 10 sayı geriye düştüğü maçta Rusya'yı 84-69'luk skorla mağlup etmeyi başardı.

Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu'nun açılış maçında Letonya büyük bir sürprize imza atarak 10 sayı geride götürdüğü maçta Rusya'yı 84-69 yenmeyi başardı.

Maça iki takım da sert savunmalarla başlarken kısır bir ilk çeyrek izledik. İlk çeyrek sonucunda Rusya'nın 15-12'lik üstünlüğü bulunuyordu. İkinci çeyrekte vitesi daha da arttıran Rusya, hücumdaki skorer oyunu sayesinde soyunma odasına 44-34'lük skorla önde gitti. 10 sayı geride olan Letonya, üçüncü periyota sert ve agresif savunmasıyla başladı. Bu dakikalarda rakibine sayı şansı vermeyen ve çeyreği sadece 8 sayı yiyerek bitiren Letonya maçta dengeyi yakaladı ve takımlar soyunma odasına 52-52'lik skorla gitti. Son çeyreği adeta başka bir maç gibi olan maçta, Letonya sert savunmasının yanına skorer oyununu da ekleyince üst üste sayılar bulup seri yakaladı. Letonya, son çeyrekte rakip potaya 32 sayı gönderirken, kendi potasında 17 sayıya izin verdi ve heyecan dolu maçta Rusya'yı 84-69 mağlup etmeyi başardı.

Maçın en skorer ismi Letonya adına 22 sayı kaydeden Janis Timma olurken, Rusya'da Alexey Shved'in 21 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. Letonya, bu sonuçla birlikte gruptaki 4. maçında 3. galibiyetini alırken, Rusya da turnuvadaki ilk mağlubiyetini aldı.

eurobasket rusya letonya