Letonya - Türkiye muhtemel 11'ler

ABONE OL

A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 8. maçında Letonya ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 8. maçında Letonya ile Türkiye karşı karşıya gelecek. 

Daugava Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı İsveçli hakem Andreas Ekberg yönetecek. Mücadele saat 21:45'ten itibaren TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Türkiye: Altay, Zeki, Kaan, Merih, Rıdvan, Berat, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz

Norveç: Nyland, Olsen, Strandberg, Meling, Thorstvedt, Thorsby, Berg, Donnum, Odegaard, Elyounoussi

İpler Norveç'in elinde

Eleme grubunda 7 puanla liderlik koltuğunda oturan A Milli Takım, EURO2020'de ciddi bir travma yaşadı. Büyük umutlarla gidilen turnuvadan puansız dönülürken yalnızca da 1 gol attı. Bu kötü tecrübenin ardından takımın nasıl bir reaksiyon vereceği merak ediliyordu.

İstanbul'da oynanan mücalede 2-0 öne geçilmesine karşın son dakika golüne engel olunamadı ve A Milli Takım, sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı. Sonrasında ise Cebelitarık karşısında ilk yarı golsüz sona ermesine karşın ikinci devrede gelen 3 golle 3 puanı kapmayı başardılar. Sonrasında ise Hollanda karşısında 6-1'lik yenilgi, Şenol Güneş'in sonu oldu.

Tecrübeli teknik adamla yollar ayrılırken yerine Alman Stefan Kuntz ile anlaşmaya varıldı. Norveç'in 2 puan gerisinde olan Milli Takım, Dünya Kupası için en kritik maçlarından birine çıktı. Kadıköy'de oynanan karşılaşma 1-1 bitti ve Milli Takım grupta 3. sırada kaldı.

Letonya ile birlikte kalan 3 maçı kazanmak zorunda olan Milliler, rakiplerinin puan kaybını beklemek zorunda kalacak.

Grupta puan durumu;

1- Hollanda - 16 puan
2- Norveç - 14 puan
3- Türkiye - 12 puan
4- Karadağ - 11 puan
5- Letonya - 5 puan
6- Cebelitarık - 0 puan

Eşitlik var

Türkiye ile Letonya arasında oynanan son maçın 5'i berabere bitti. Taraftarlar birer kez de sahadan galibiyetle ayrıldı.

Aday kadro

Kaleci: Altay Bayındır, Sinan Bolat, Uğurcan Çakır

Savunma: Zeki Çelik, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Caner Erkin, Rıdvan Yılmaz

Orta saha ve forvet: Abdülkadir Ömür, Berat Özdemir, Berkan Kutlu, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu, Orkun Kökçü, Ozan Tufan, Taylan Antalyalı, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz, Kenan Karaman, Serdar Dursun

türkiye letonya letonya türkiye avrupa elemeleri