Liverpool Arsenal'e acımadı

ABONE OL

Premier Lig'in üçüncü hafta maçında sahasında Arsenal'i konuk eden Liverpool, sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı.

İlk iki maçından 4 puan çıkaran Liverpool, Anfield Road'ta konuk ettiği zorlu rakibi Arsenal'i 4-0'lık skorla rahat geçti.

Liverpool golü erken buldu

Anfield Road’taki maça daha iyi başlayan taraf ev sahibi Liverpool oldu. İlk dakikalardan itibaren rakibi Arsenal üzerinde baskı kuran Liverpool, pozisyonları erken bulmaya başladı. Rakibinin kalesini önce Emre Can ile yoklayan ev sahibi, golü de erken buldu. 17.dakikada sahneye çıkan Roberto Firmino, takımını Arsenal karşısında 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da baskısını sürdüren ev sahibi, rakibinin etkili ayakları olan Mesut Özil, bu sezon ilk kez forma giyen Alexis Sanchez ve Welbeck’e şans tanımadı.

Mane rahatlattı

Devrenin tümünde rakibine oynama şansı vermeyen Liverpool, ikinci golü de buldu. Maçın 40.dakikasında ilk golün sahibi Firmino'nun asistini gole çeviren Sadio Mane, skoru 2-0'a getirdi. Devre boyunca rakibine yalnızca 1 şut imkanı veren Liverpool, 45 dakikada 4'ü isabetli olmak üzere 9 şut çekti. Arsenal'de bu sezon ilk kez forma giyen Şilili yıldız Alexis Sanchez, istekli gözükse de fazla etkili olamadı. Takımlar soyunma odasına 2-0'lıl skorla gitti.

Sturridge girdi ve attı

Maçın ikinci 45 dakikasına da iyi başlayan taraf ev sahibi Liverpool oldu. İki farklı skor avantajını da ele geçiren 'Kırmızılar', rakibi karşısında oyuna hükmetmekte zorlanmadı. 57.dakikada sahneye çıkan Mohammed Salah, takımına 3-0'lık üstünlüğü getirdi. Yıldız futbolcu 4.maçında 3.golüne ulaşmış oldu. Ev sahibi takım bu golden sonra da Arsenal kalesine yüklenmekten vazgeçmedi. Oyuna 74.dakikada Sane'nin yerine dahil olan Daniel Sturridge 77.dakikada topu ağlara gönderdi ve skoru 4-0 yaptı. Maçın geri kalan dakikalarında daha fazla gol olmadı ve Liverpool, Arsenal'i sahasında 4 farklı mağlup etti.

Farklı kazanan Liverpool'un bu galibiyetle puanı üçüncü hafta sonunda 7'ye yükselirken, Arsenal üst üste ikinci mağlubiyetini aldı ve 3 puanda kaldı.

liverpool arsenal maçı liverpool arsenal liverpool arsenal mane salah sturridge emre can roberto firmino klopp wenger