Lugano'dan Fenerbahçe için özel sözler

ABONE OL

Fenerbahçe'nin unutulmaz savunmacıları arasında olan Diego Lugano, samimi açıklamalarda bulunurken, Galatasaray derbisini tribünden takip etme fikrinin ortaya nasıl çıktığını da anlattı.

Fenerbahçe'de uzun yıllar forma giyen ve sarı-lacivertli taraftarla için önemli bir yere sahip olan Diego Lugano, beIN Sports'a verdiği rçportajında samimi açıklamalarda bulundu.

Diego Lugano, Fenerbahçe'de geçirdiği yılların kariyerinin en özel dönemlerini olduğunu dile getirdi.

Fenerbahçe'de 5 sezon forma giyen ve 2 Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Uruguaylı oyuncu 'Türkiye ve Fenerbahçe'yle ilgili söyleyebileceğim çok şey var. Güney Amerika'da yaptığım bütün röportajlarımda Fenerbahçe yıllarımdan övgüyle bahsediyorum. Futbol hayatımın en güzel beş senesini Fenerbahçe'de geçirdim. Muhteşem bir atmosferde oynadım. Çok büyük zaferler kazandık. Üzüntüler, sevinçler oldu. Bir sürü şey öğrendim. Yeni bir kültür öğrenmek çok değerliydi. Futbol olarak da bir sporcu olarak çok şey öğrendim. Her zaman aklımın en güzel köşesinde Fenerbahçe ve Türkiye kalacak' ifadelerini kullandı.

'Fenerbahçe-Galatasaray atmosferini yaşamak istedim'

Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray ile oynadığı derbiye kılık değiştirerek gelen ve maçı tribünde taraftarlar arasında takip eden Lugano, bu fikrin nasıl ortaya çıktığını da söyledi.

Uruguaylı isim, bunun hep aklında olan bir şey olduğunu belirtirken 'Hep yapmak istediğim bir şeydi. Futbolculuk tarafında çok fazla derbiye çıktım. Bu atmosferi, Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin atmosferini yaşamak, bunu görmek için tek yol kılık değiştirmekti. Maçtan saatler önce Kadıköy sokaklarında taraftarlarla birlikte yürüyüp, tezahüratlar yapma imkanı buldum. Beni tanımadılar. Stada birlikte yürüdük. Stadın içine maçtan önce girdim. Derbi tutkusunu yaşamak, hayallerimi süsleyen bir olaydı. Maçın skorundan bağımsız, ambians, görsel şovlar, taraftarlarla tezahüratlara eşlik etmek, beni çok mutlu etti. Çocuklarıma, belki torunlarıma anlatacağım çok güzel anılar olarak kaldı'  dedi.


diego lugano fenerbahçe