Lugano'dan Özil ve Lemos değerlendirmesi

ABONE OL

Fenerbahçe'nin eski yıldızlarından Diego Lugano, ülke basınına verdiği röportajda sarı-lacivertlilerin yeni transferleri Mesut Özil ve Lemos'u değerlendirirken, Fenerbahçe'de yaşadığı yılları da anlattı.

Bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen Diego Lugano, ülke basınına sarı-lacivertli ekibin iki yeni transferi Mesut Özil ve Lemos'u değerlendirdi.

Uruguay basınına verdiği röportajın bir bölümünde Fenebrahçe ve yeni transferlerden de bahseden Lugano, oynadığı yılları da unutmadı.

Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye etkisi

İlk olarak Mesut Özil'in sorulması üzerine Lugano ''Fenerbahçe'nin 2013'ten bu yana Avrupa'da oynayamaması ekonomik anlamda ve sportif anlamda kulübe zarar verdi. Bu yüzden yıldız isimlerin takıma katılması kulübü farklı bir seviyeye çıkaracaktır. Fenerbahçe 30 milyon taraftarı olan bir kulüp... Bu imza Fenerbahçe'yi Avrupa radarında tutacaktır. Mesut Özil'in de Türk asıllı olması ve Fenerbahçe taraftarı olması takıma adaptasyonunu kolaylaştıracaktır'' değerlendirmesini yaptı.

Lemos hakkında da konuşan tecrübeli isim ''Lemos'un Türkiye'de futbolu yoğun bir şekilde yaşamaya ve hissetmeye ihtiyacı var. Fenerbahçe taraftarı savaşçı futbolcuyu sever. Orada oynamak kolay değil ve gerçekten rekabetçi bir takım kurdular. Güney Amerika futboluna alıştığımız için orada farklı bir şekilde oynamak gerekiyor. Çok fazla baskı var'' dedi.

''Fenerbahçe'de harika yıllar geçirdim''

Fenerbahçe'de geçirdiği yılları da unutmayan Lugano ''Fenerbahçe'de 5 yıl geçirdim hem kariyerim açısından hem de ailemin yaşam kalitesi açısında harika yıllardı. Türkiye'de futbol oynarken yaşadığım anılar ve hissettiğim duygular gerçekten inanılmazdı. FIFA tarafından dünyanın en iyi 2. derbisi seçilen Fenerbahçe - Galatasaray maçlarında oynamak inanılmazdı. Türkler futbola tutkulular ve bu duyguyu yoğun yaşıyorlar'' dedi.

diego lugano fenerbahçe mesut özil lemos