Lukaku savaşını Manu kazandı

ABONE OL

Uzun süredir takımı Everton'dan ayrılacağı konuşulan Romelu Lukaku, Ada'nın iki devi Manchester United ve Chelsea'yi karşı karşıya getirdi. Savaşı kazanan Mourinho'nın ekibi oldu.

Chelsea, oyuncu ile prensipte anlaşan ve haftalardır Lukaku’nun kulübü Everton’ı ikna etmeyi güçlükle başaran Manchester United’ın karşısına dikildi. Ama savaşı Manchester kazandı. Everton'a ödenecek bonservis ise 75 milyon pound. (yaklaşık 350 milyon TL)

CHELSEA FİYAT ARTTIRDI

Manchester United, uzun süren görüşmelerden sonra Everton ile yaptığı anlaşmanın sonucunda 85 milyon Euro’luk teklifle Romelu Lukaku’yu kadrosuna katmak üzereyken Premier Lig şampiyonu Chelsea, United’ın verdiği rakamla eşit bir teklifi Everton’a sundu. Hemen sonra Belçikalı Lukaku’ya da sözleşme teklif eden şampiyonun çılgın başkanı Abramovich, transferi United adına zorlaştırmaya başladı. Futbolcu iki teklifi de değerlendirdikten sonra Manchester United'ı tercih etti.

KRALLIĞA YAKLAŞMIŞTI

Son üç sezondur oynadığı Premier Lig’de adından sıkça bahsettiren Romelu Lukaku, geçtiğimiz sezon Everton adına çıktığı 39 maçta 26 gol atmış ve 7 asist yapmıştı. Transferi adeta yılan hikayesine dönen Belçikalı milli futbolcunun, önümüzdeki günlerde yeni adresinin belli olacağı belirtildi.

 

lukaku chelsea everton manchester united mourinho