Malmö-Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

ABONE OL

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş I Grubu 2.maçında İsveç ekibi Malmö ile deplasmanda karşılaşıyor. Siyah-Beyazlılar bu maçı da kazanarak grup liderliği için önemli avantaj sağlamak istiyorlar.

Ligde şampiyonluk yarışını sürdüren ve sahasında Kayserispor'u 2-0 mağlup ederek moral bulan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi I Grubu ikinci hafta maçında İsveç temsilcisi IFK Malmö ile 4 Ekim Perşembe günü deplasmanda karşılaşacak.

Gruptaki ilk maçında Norveç ekibi Sarpsborg'u 3-0 gibi net bir skorla mağlup eden Beşiktaş bu karşılaşmayı da kazanarak son 32 Turu'na kalma yolunda önemli bir adım atmak istiyor.

Malmö-Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda?

IFK Malmö-Beşiktaş karşılaşması 4 Ekim Perşembe gecesi TSİ 22:00'dan itibaren beIN Sports ekranlarından yayınlanacak.

Karşılaşmanın hakemi Makedon Stavrev

Temsilcimiz Beşiktaş'ın Malmö ile yapacağı maçta Makedonya Futbol Federasyonu'ndan hakem Aleksandar Stavrev düdük çalacak.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Stavrev'in yardımcılıklarını Marjan Kirovski ile Dejan Kostadinov üstlenecek. İlave yardımcı hakemliğini Dimitar Meckarovski ile Dejan Jakimovksi'nin yapacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Nikola Karakolev olacak.

Adriano takımdan ayrı çalıştı 

UEFA Avrupa Ligi I Grubu ikinci hafta maçında İsveç temsilcisi IFK Malmö ile 4 Ekim Perşembe günü deplasmanda karşılaşacak Beşiktaş bir günlük iznin ardından hazırlıklarına başladı. 

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açılamaya göre, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yapılan idmanda Beşiktaşlı futbolcular kondisyon ve taktik çalışması yaptı. 

Bir süredir sakatlığı nedeniyle tedavisi devam eden Adriano Correia'nın takımdan ayrı olarak sahada çalıştığı bildirildi. 

Takım halinde yapılan ısınmanın ardından istasyon koşuları ve stretching yapan siyah-beyazlılar, pas, 5'e 2, dar alanda oyun ve kontrollü pas çalışması gerçekleştirdi. 

Taktik programın yer aldığı bölümde Beşiktaşlı futbolcular yarım sahada yapılan çift kale maçın ardından şut çalışmasıyla günü tamamladı. 

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi kadrosu

Kaleciler: Tolga Zengin, Loris Karius

Defans: Pepe, Enzo Roco, Domagoj Vida, Alpay Çelebi, Fatih Aksoy, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Adriano Correia

Orta saha: Gary Medel, Dorukhan Toköz, Necip Uysal, Mertcan Açıkgöz, Tolgay Arslan, Ryan Babel, Adem Ljajic, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Jeremain Lens

Forvet: Mustafa Pektemek, Vagner Love, Cyle Larin

Malmö geçen sezonun şampiyonu

Geçtiğimiz sezon 16 takımlı İsveç 1.Ligi Allsvenskan'ı şampiyon olarak tamamlayan IFK, İsveç'in 3. büyük kenti olan Malmö'nün en popüler takımı. 

IFK Malmö; bu sezon Şampiyonlar Ligi 1. Öneleme Turu'nda Kosova ekibi Drita'yı her iki maçta da 2-0 ve 3-0 yenerek elemişti.

Malmö 2. Öneleme Turu'nda karşılaştığı Romen CFR Cluj'u deplasmanda 1-0 yenmiş, İsveç'teki maç 1-1 bitince tur atlamıştı.

Şampiyonlar Ligi 3. Öneleme Turu'nda Macar ekibi Moi Vidi ile evindeki ilk maçta 1-1 berabere kalan malmö, deplasmandeki 0-0'lık sonuçla play-off oynama şansını yitirmiş ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılmıştı.

UEFA Avrupa Ligi I grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Belçika'nın Gent takımına 2-0 mağlup olan Malmö İsveç Ligi'nde de 24 hafta sonunda 4. sırada yer alıyor.

Teknik direktörlüğünü Alman Uwe Rösler'in yaptığı İsveç ekibi maçlarını 24 bin kişilik Swedbank Stadı'nda oynuyor.

Rosenborg etkili silahları

Malmö'nün en önemli oyuncusu  Marcus Rosenberg. Daha önce Ajax, Werder Bremen, West Bromwich Albion gibi takımlarda forma giyen 36 yaşındaki yıldız futbolcu bu sezon 21 resmi maçta 12 gol, 6 asistlik performans sergilemiş durumda.

İsveç Milli Takımı'nda 33 kez yer alan ve 6 gol kaydeden Marcus Rosenberg 1.84 boyuyla özellikle hava toplarında etkili bir isim.

İzlandalı Traustason'a dikkat

Malmö orta sahasının etkili isimlerinden Arnor Traustason da dikkat edilmesi gereken oyunculardan. 20 kez İzlanda Milli Takımı'nda oynayan ve 5 gol kaydeden Traustason 2018 Dünya Kupası'nda da Hırvatistan'a karşı son dakikalarda forma giymişti.

22 maçta 9 gol atan Danimarkalı orta saha oyuncusu Sören Rieks ve diğer forvet Carlos Strandberg IFK Malmö'nün diğer kozları.

İDDAA oranları açıklandı

Öte yandan IFK Malmö-Beşiktaş karşılaşmasının İDDAA oranları da belli oldu. Buna göre ev sahibi Malmö'nün galibiyetine 2.90'lık bir oran verilirken, Beşiktaş'ın galibiyeti 1.90 olarak açıklandı. Beraberlik oranı ise 3.00 olarak belirlendi.

Beşiktaş, Avrupa Kupaları'nda 212. maçına çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi I Grubu ikinci maçında IFK Malmö ile karşılaşacak olan Beşiktaş, Avrupa Kupaları'ndaki 212. mücadelesine çıkacak.

Siyah-Beyazlılar, Avrupa Kupaları'nda geride kalan 211 maçta rakiplerine 82 kez üstünlük kurdu. 84 karşılaşmayı mağlup tamamlayan Beşiktaş, 45 mücadeleden berabere ayrıldı.

Avrupa arenasında rakip fileleri 282 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 297 gol gördü.

En golcü oyuncu Oktay Derelioğlu

Siyah-beyazlı takımın Avrupa Kupaları'ndaki en golcü oyuncusu sıralamasında Oktay Derelioğlu 14 golle önde bulunuyor.

Beşiktaş’ta geçmiş sezonlarda forma giyen Bobo 12 golle ikinci sırada yer alırken, Cenk Tosun ile Ricardo Quaresma ise 11’er kez fileleri havalandırdı.

Siyah-beyazlı ekibin mevcut kadrosunda Avrupa Kupaları'nda Ryan Babel 7 gol atarken, Gökhan Töre ise 5 kez fileleri havalandırdı. Beşiktaş’ta ayrıca Oğuzhan Özyakup 4, Cyle Larin ve Pepe 3, Mustafa Pektemek, Vagner Love, Jeremain Lens ve Tolgay Arslan ikişer, Adriano Correia, Necip Uysal, Caner Erkin ile Gökhan Gönül birer kez Avrupa arenasında gol sevinci yaşadı.

Şenol Güneş'le 34. Avrupa maçı

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde Avrupa Kupaları'nda 33 maça çıkan siyah-beyazlı takım, bunların sadece 2 ’sinde gol atamadı. Beşiktaş, Güneş ’in teknik direktörlüğünde Avrupa arenasında attığı 58 golle, 1,75 ortalama yakaladı. Siyah-Beyazlı takımın başında Avrupa kupalarında en çok maça çıkan teknik direktör unvanına sahip Güneş yönetimindeki Beşiktaş, geride kalan 33 karşılaşmada 16 galibiyet, 6 yenilgi aldı.

Hedef 52. galibiyet

Siyah-Beyazlılar, Malmö mücadelesiyle UEFA Avrupa Ligi’nde 110. kez sahada yer alacak. Adı UEFA Kupası’ndan UEFA Avrupa Ligi’ne çevrilen Avrupa futbolunun 2 numaralı organizasyonunda bugüne kadar 109 maç yapan Kara Kartal; 51 galibiyet, 22 beraberlik ve 36 mağlubiyet aldı. Bu organizasyondaki maçlarında rakip fileleri 176 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 128 gol gördü.

3 kez çeyrek final oynadı

Beşiktaş Avrupa Kupaları'nda 3 kez çeyrek finale yükseldi.

Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 1986-1987 sezonunda adını çeyrek finale yazdıran siyah-beyazlı ekip, 2002-2003 sezonunda ise bu kez UEFA Kupası’nda aynı başarıyı sergiledi.

Beşiktaş, Avrupa’daki en başarılı dönemlerinden birini de Şenol Güneş yönetiminde yaşadı. Siyah-Beyazlılar, Güneş’in teknik direktörlüğünde 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finalde mücadele etmiş, ünlü Liverpool'u eledikten sonra Belçika'nın Brügge takımına elenmişlerdi.

8. kez gruplarda mücadele ediyor

Beşiktaş, daha önce UEFA Kupası adıyla yapılan ve daha sonra UEFA Avrupa Ligi ismiyle devam eden Avrupa’nın iki numaralı organizasyonunda 8. kez grup aşamasında yer alıyor.

Siyah-Beyazlılar, bu kupada daha önce 5 kez ön elemeleri geçerek, 2 kez de direkt olarak grup aşamasında mücadele etti. 2004-2005, 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında gruplarda mücadele eden Beşiktaş, üst üste 3 sezonda grubu 4. tamamlayarak Avrupa’ya veda etti.

2010-2011 sezonunda bir kez daha Avrupa Ligi gruplarında mücadele eden siyah-beyazlı takım, 2. olarak üst tura yükseldi. Bir sonraki sezon yine bu organizasyonda grup aşamasında yer alan Beşiktaş, lider olarak adını 3. tura yazdırdı.

2014-2015’te yeniden Avrupa Ligi’nde gruplarda mücadele eden siyah-beyazlı ekip, lider olarak üst turda mücadele hakkı yakaladı. Beşiktaş, 2015-2016 sezonunda ise Şenol Güneş yönetiminde yine grupta mücadele etti ancak 3. olarak Avrupa’ya veda etti.

malmö beşiktaş malmö beşiktaş maçı hangi kanalda malmö beşiktaş maçları malmö beşiktaş maçı malmö beşiktaş bilet beşiktaş malmö uefa avrupa ligi oktay derelioğlu