Mehmet Topal sorunu çözülemiyor

ABONE OL

Sene başından bu yana beklenen formu bir türlü yakalayamayan Mehmet Topal, teknik heyeti düşündürüyor. Josef de Souza her geçen gün form olarak iyiye giderken, Mehmet Topal'ın formsuzluğu ve futbolunu geliştirememesi kaygılandırıyor.

Editör: Mehmet BAŞKAN

Sene başından bu yana beklenen formu bir türlü yakalayamayan Mehmet Topal, teknik heyeti düşündürüyor. Mehmet Topal, sezon öncesi yaşadığı sakatlık ve mevkisi dışında oynatılması nedeni ile istenilen formu yakalayamadı. Josef de Souza her geçen gün form olarak iyiye giderken, Mehmet Topal'ın formsuzluğu taraftarın da tepkisine neden oluyor. Mehmet Topal kimdir sorusundan ziyade Mehmet Topal nasıl bir futbolcudur sorusu, futbolseverlerin ilgisini çekiyor. Mehmet Topal yaşı itibariyle orta alanda yükü kaldırmakta sıkıntı çekiyor.


Mehmet Topal hatalı goller

Fenerbahçe'nin yediği gollerde Mehmet Topal önemli hatalar yaptı. Özellikle Göztepe, Vardar ve Trabzonspor karşılaşmalarında eleştiri okları Mehmet Topal ve Volkan Demirel'e yöneldi. Fenerbahçe taraftarının şüpheli yaklaştığı İsmail Köybaşı dahi form yakalayıp ekstra performans sergilerken, deneyimli oyuncu tatmin edemedi.

Mehmet Topal'ın kendi mevkisinde oynatılmaması, Topal'ın pozisyon hatası yapmasına neden oluyor. Vardar karşılaşmasında stoper mevkisinin oyuncusu olmamasından dolayı pozisyon alma ve hamle konusunda hatası, Vardar'ın 2. golü atmasına neden oldu.


Fenerbahçe'de Alper Potuk form tuttu. Ayrıca kısa bir süre sonra Giuliano ve Mehmet Ekici de takıma dahil edilecek. Fenerbahça taraftarları Josef de Souza'nın yanına Topal yerine Alper Potuk'un yerleştirilmesini istiyor. Aykut Kocaman'ın ellerinde yeniden doğan Alper Potuk, Fenerbahçe'nin bu sene skora en çok katkı yapan futbolcusu oldu.

Mehmet Topal pas veremiyor

Mehmet Topal'ın modern futbolda sıkıntılı bir oyun tarzının olması, taraftarın tepkisini çekiyor. Günümüzde pas ve teknik özelliği gelişen futbolcular orta sahada tercih ediliyor. Mehmet Topal'ın savunma dörtlüsünün önünde orta alan stoperi gibi oynaması, Fenerbahçe orta alanının geriye yaslanmasına ve ileriye top taşıyamamasına sebep oluyor. Fenerbahçe'nin Mehmet Topal'dan faydalanabilmek için orta sahasını yeniden dizayn etme gereği duyuyor, bu durum ise teknik heyeti çözüm yolları aramaya itti.


Aykut Kocaman, sorunu çözmek için Mehmet Topal'ı kişisel özelliklerine uygun olan stoper mevkisine çekti. Ancak Topal'ın mevkisine uyum konusunda sıkıntılar yaşaması, sezon öncesini düşündürdü. Haziran ayından bu yana Mehmet Topal'ın stoper olarak hazırlanması gerektiği savunuluyor.


mehmet topal kimdir mehmet topal yaşı mehmet topal hatalı goller mehmet topal stoper mehmet topal stoper oynar mı mehmet topal mevki mehmet topal vardar maçı mehmet topal josef mehmet topal trabzon maçı mehmet topal hayatı mehmet topal teknik mehmet topal orta saha mehmet topal pas