''Mesut ayrılırsa kimse şaşırmasın!''

ABONE OL

Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk yarışına erkenden veda eden Fenerbahçe, gelecek sezonun planlamasına başladı. Mesut Özil'in geleceği de yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor.

Fenerbahçe'deki son durumu spor yazarı Mehmet Arslan, Hürriyet'teki köşesinde değerlendirdi. Arslan, Mesut Özil hakkında ilgi çekici ifadeler kullandı. İşte o sözler;

Fenerbahçe lige havlu attı. Taraftar mutsuz, futbolcu ve yönetim de mutsuz. Öyle bir psikolojiye girdi ki sarı lacivertliler, geçtiğimiz hafta Fatih Çekirge’nin yazdığı gibi, “Haydi Fenerbahçe” ile “Yönetim istifa” sloganları arasında gidip geliyor. Fenerbahçe lige havlu attı. Taraftar mutsuz, futbolcu ve yönetim de mutsuz. Öyle bir psikolojiye girdi ki sarı lacivertliler, geçtiğimiz hafta Fatih Çekirge’nin yazdığı gibi, “Haydi Fenerbahçe” ile “Yönetim istifa” sloganları arasında gidip geliyor.

Fenerbahçe lige havlu attı. Taraftar mutsuz, futbolcu ve yönetim de mutsuz. Öyle bir psikolojiye girdi ki sarı lacivertliler, geçtiğimiz hafta Fatih Çekirge’nin yazdığı gibi, “Haydi Fenerbahçe” ile “Yönetim istifa” sloganları arasında gidip geliyor.

''Mesut bu zorluğu aşamadı''

Önce Mesut Özil’den başlayayım. Hiç lafı eğip bükmeden de yazayım. Mesut Özil, Fenerbahçe için şu anda bir problem. Kulüple yaşadığı bir sorun yok ama şu ana kadar ne Mesut, ne de Fenerbahçe aradıklarını bulamadı. Mesut sorunu mu yaşıyor? Evet. Bir ülkeye tatile gelmekle o ülkede yaşamak, çalışmak çok faklı. Mesut bu zorluğu aşamadı. Gelecek sezon Mesut, Fenerbahçe’de oynar mı? Bu soruya açıkça, “Evet” diyemiyorum. Haydi daha açık yazayım, “Mesut ayrılırsa, kimse şaşırmasın.”

''Maliyeti Gustavo kadar''

Mesut transferi doğru bir karar mıydı, yanıtım kesinlikle EVET. Fenerbahçe bu hamleyle yıldız transfer etme refleksini yeniden kazandı. Maliyeti mi? Kulübe maliyeti Gustavo’nun aldığı ücret kadar. Sponsorlardan çıkan ücreti tabii ki dahil etmiyorum. Sonuç olarak bir dünya yıldızını bu ücrete oynatmak çok akıllıca bir hamleydi.

Peki Mesut takım içinde ne yaşadı? En önemli problemi teknik direktör Vitor Pereira’ydı. Mesut 1 yıl futbol oynamadan Fenerbahçe’ye geldi. Pereira, antrenman temposunun takım seviyesinden düşük olduğunu söylüyor, ona 11’de yer vermiyordu. Mesut ise oynadıkça tempo kazanacağını söylüyor, fırsat istiyordu. İkisi de haklıydı ve ikisi de çözüm bulamadı. Gelecek sezon için (Mesut ve diğer transferler için de geçerli bu) çok daha farklı ve akılcı çözümler arayışında yönetim.