Mısır'dan Mohamed fırtınası; xG2,76

ABONE OL

Galatasaray'ın Mısırlı yıldızı Mostafa Mohamed gollerine devam ederken, Süper Lig'de 2,76'lık gol beklenti yakaladı.

Galatasaray, Süper Lig'de Büyükşehir Belediye Erzurumspor engelini 2-0'lık skorla geçerken, maçın öne çıkan isimlerinden biri de Mostafa Mohamed oldu.

Galatasaray'a Ocak ayında transfer olan Mısırlı oyuncu, sarı-kırmızılı formaya çabuk alıştı ve şimdiden Süper Lig'deki gol sayısını 5'e çıkardı. Mohamed attığı goller kadar pozisyonları verimli kullanmasıyla da dikkat çekiyor.

Süper Lig'de sarı-kırmızılı formayla çıktığı karşılaşmalarda 5 gol atan Mostafa Mohamed , bu golleri 8 isabetli şutta buldu. Mohamed'in Süper Lig'de gol beklenti sayısı (xG) 2,76 oldu. Mısırlı oyuncu Süper Lig'de Galatasaray formasıyla her 80 dakikada bir gol kaydetti.

Mohamed'in Süper Lig karnesi

Başakşehir - 1 gol
Fenerbahçe - 1 gol
Kasımpaşa - 1 gol
BB. Erzurumspor - 2 gol

Türkiye Kupası'nda da 1 gol

Mostafa Mohamed aynı zamanda Galatasaray formasıyla Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1 gol kaydetti. Mohamed, kupada oynanna Alanyaspor maçında rakip fileleri havalandırmayı başarmıştı.

Nedir xG (Gol beklentisi)

Opta'nın kullanıma sunduğu xG analizi geçmişi yorumlayıp geleceği tahmin eden bir algoritma ile çalışıyor. Geçmiş yıllarda atılmış 300 bin şutu analiz edip, herhangi bir maçta çekilen şutların gol olma ihtimali hesaplanıyor.

mostafa mohamed galatasaray mohamed