Monaco avantajını sürdürdü

ABONE OL

Ligue 1'in 35

Ligue 1’in 35. hafta karşılaşmasında Monaco, evinde 49. dakikada Kamil Glik, 64. dakikada Kylian Mbappe ve 79’da Thomas Lemar’ın golleriyle rakibini 3-1 mağlup etti. Konuk ekibin tek golü 49’da Ola Taivonen’den geldi.

SESSİZ DEVRE

Stade Louis’de maça iyi başlayan takım ev sahibi Monaco oldu. İlk dakikalardan itibaren oyun üstünlüğünü ele alan Monaco, rakibine adeta nefes aldırmadı. Sırasıyla Falcao, Mbappe ve Bernadro Silva ile arka arkaya pozisyonlara giren ev sahibi bu fırsatlardan yararlanamadı. 34. dakikada ise Falcao’nun bulduğu gol geçerli sayılmadı. İlk yarıda rakibinin sıfır şutuna karşın sayısız fırsat bulan Monaco gol bulmayı başaramadı ve taraflar soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti.

İKİNCİ YARI HIZLI BAŞLADI

Maçın ikinci yarısı hızlı başladı. İlk saniyelerde Kylian Mbappe ile net bir fırsattan yararlanamayan Monaco, pozisyonun hemen dönüşünde topu ağlarında gördü. Toulouse’da Ola Tiavonen takımını 46. dakikada öne geçirmeyi başardı. Bu şok golle sarsılan ev sahibi, hızlı toparlandı. 49. dakikada Joao Moutinho’nun asistinde golü yapan Kamil Glik takımına beraberliği getirdi.

MONACO KAZANDI

Beraberlik golünden sonra da etkili olmaya devam eden Monaco, rakip kalede net fırsatlar bulmaya devam etti. 64. dakikada Bernardo Silva’nın pasında golü bulan bu senenin flaş futbolcusu Kylian Mbappe, takımını 2-1 öne geçirdi. Maçın geri kalan dakikalarında da üstün taraf olan ev sahibi Monaco, 75. dakikada Thomas Lemar’ın skoru belirleyen golüyle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

ADIM ADIM HEDEFE

Bu galibiyetle puanını 83’e çıkartan lider Monaco, ikinci PSG ile olan 3 puanlık avantajı korumayı başardı. Ligdeki 13. mağlubiyetini alan konuk Toulouse ise 42 puanla 11. sırada kaldı. Öte yandan Monaco’nun yıldız forveti Kylian Mbappe rüya gibi geçen sezonunda 14. lig golüne ulaştı.

Arda İlçöl -futboo.com