Monaco, PSG'yi UEFA'ya şikayet etti

ABONE OL

Monaco Asbaşkanı Vadim Vasilyev, PSG'yi UEFA'ya şikayet ettiklerini açıkladı.

Monaco Asbaşkanı Vadim Vasilyev PSG ve Finansal Fair Play konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Vasilyev, PSG'nin tarihin en pahalı 2 transferini tek transfer döneminde nasıl yapabildiğini anlayamadığını açıkladı. Monaco olarak, PSG'nin bu transferleri nasıl yaptığını ve Finansal Fair-Play kurallarının uygulanıp uygulanmayacağını sorgulan Vasilyev "UEFA'nın PSG'ye bazı soruları olmalı. Finansal Fair Play varken transferlere bu kadar büyük paraları nasıl harcıyorlar?" ifadelerini kullandı.

Mbappe'yi PSG'ye satmalarının çok başarılı olduğunu söyleyen Vasilyev "Öncelikle söylemem gerekir ki, Kylian Mbappe'yi rakibimiz olan PSG'ye verip onları güçlendirmek istemiyorduk. Fakat, bu rakamlarla bu transferin dünya futbolunun en başarılı anlaşmalarından biri olduğunu düşündük" sözlerini söyledi.

PSG, 180 milyon euro satın alma opsiyonuyla Kylian Mbappe'yi Monaco'dan kiralayıp, Neymar'ı Barcelona'dan 222 milyon euro'luk bedelle transfer etmişti.

UEFA Başkanı Aleksandar Ceferin geçtiğimiz günlerde PSG'nin rekor transferleriyle ilgili gelen soruya "Kimse, hiçbir kulüp kurallardan üstün değildir. UEFA, turnuvanın katılımcılarına eşit davranır. Finansal Fair Play, çok başarılı oldu ve kulüplerin zararları düştü. Uzun vadeli bir ekonomik refah sundu" cevabını vermişti.

monaco psg kylian mbappe alexander ceferin uefa uefa başkanı kim