Murat Akın'ı alan Süper Lig'e çıkıyor

ABONE OL

30 yaşındaki futbolcu, Kasımpaşa, Orduspor, Konyaspor, Medipol Başakşehir, Kayserispor ve Kardemir Karabükspor takımlarından sonra Göztepe forması ile de Süper Lig'e yükselmenin mutluluğunu yaşadı.

Göztepe ile Eskişehirspor arasında dün akşam oynanan TFF 1. Lig play-off finali nefesleri keserken İzmir ekibinin tecrübeli orta saha oyuncusu Murat Akın, 8. kez Süper Lig’e çıkma başarısını yakaladı.

Belçika doğumlu futbolcu, 2007-2008 sezonunda Belçika’nın Beveren takımından Türkiye’ye ilk kez geldiği Kasımpaşa ile Süper Lig’den düşmüştü. Başarılı oyuncu, bir sezon sonra İstanbul ekibi ile play-off maçları sonunda yeniden Süper Lig’e çıktı. Murat Akın, 2010-2011'de Orduspor, 2011-2012'de Kasımpaşa, 2012-2013'te de Konyaspor ile play-off'tan Süper Lig'e yükseldi.

2013-2014'te Medipol Başakşehir, 2014-2015'te Kayserispor ve 2015-2016'da Kardemir Karabükspor takımlarının formaları ile 1. Lig’den doğrudan Süper Lig vizesi alan Murat Akın, bu sezon da Göztepe ile play-off'ta aynı sevinci yaşadı.

TFF 1. LİG’DE 191 MAÇA ÇIKTI

Murat Akın bugüne dek çıktığı 191 TFF 1. Lig maçında 26 gol attı. Tecrübeli futbolcu Süper Lig kariyerinde 44, Türkiye Kupası'nda da 27 karşılaşmada görev yaptı.

Göztepeli futbolcu, Süper Lig için tüm takım arkadaşları ile birlikte birbirlerine söz verdiklerini belirterek şöyle konuştu: “Çünkü bu büyük camia, taraftar bunu hak ediyordu. Onlara biraz stresli oldu, bize de olduğu gibi. Rabbime ne kadar şükretsem az, bana bir şampiyonluk daha nasip etti. İnşallah bu camia Süper Lig'de hak ettiği şekilde zirveye oynayan bir takım olur çünkü gerçekten çok hak ediyor, hayatımda yaşadığım en anlamlı şampiyonluk oldu. Ben hiçbir zaman inancımı kaybeden biri olmadım, şampiyon olacağımıza inanıyordum. Bu şampiyonluk insanların duası ile geldi.”

Murat Akın Göztepe’ye sezonun devre arasındaki transfer döneminde İsviçre’nin FC Wil takımından transfer olmuştu.

göztepe murat akın süper lig