Müthiş maçta finale Panzerler çıktı

ABONE OL

Şili'nin ardından Konfederasyonlar Kupası'nda finale çıkacak ikinci takımı belirleyecek karşılaşmada Almanya güçlü rakibi Meksika'yı rahat bir skorla geçti. Kupada final 2 Temmuz Pazar günü oynanacak.

Rusya’da düzenlenen 2017 Konfederasyonlar Kupası’nda yarı final karşılaşmasında Almanya, futbolseverleri şaşırtmadı ve Meksika’yı 4-1’lık skorla mağlup ederek finalde Şili’nin rakibi oldu. 

Yarı final mücadelesine hızlı başlayan Almanya daha maçın başında öne geçti. 

Goretzka’nın 6. dakikada attığı golle şaşıran Meksika, iki dakika sonra bir kez daha ikinci golle sarsıldılar. 

8’de yine sahneye Goretzka çıkarak Panzerler’i 2-0 öne geçiren golü kaydetti. İlk yarıdaki karşılıklı ataklar sonuç vermedi ve devcre Almanların 2-0’lık galibeyetiyle tamamlandı. 

İkinci yarıda da Meksika kalesinde gözüken Almanya, 59. dakikada 3. Golünü buldu. bu dakikada Werner ülkesi adına topu filelere gönderirken skoru da 3-0’a getirdi.

Karşılaşmanın artık son dakikalarına girilirken kullanılan bir serbest vuruşta topu alan Fabian yaklaşık 30 metreden kaleyi gördü ve füzesi 90’a gitti. 

Ancak 90+1’de Younes karşılaşmanın sonucunu ilan eden golü Meksika kalesine gönderdi: 4-1. 

Bu sonuçla Almanya, dün Portekiz’i mağlup eden Şili ile finalde karşılaşma hakkını elde etti. İki takım 2 Temmuz Pazar günü saat 21.00'de kupayı almak için finalde mücadele edecek.

Daha önce 4 kez Dünya Kupası ve 3 Avrupa şampiyonluğu yaşamasına rağmen, Konfederasyonlar Kupası’nda yarı finalden öteye gitmeyi başaramayan Panzerler, Meksika galibiyetiyle bu kulvarda da final oynama başarısı göstermiş oldu. 


konfederasyonlar rusya 2017 almanya meksika yarı final