Orman, Aboubakar için Porto'da

ABONE OL

Beşiktaş Başkanı, kiralık sözleşmesi biten Kamerunlu futbolcu için Portekiz'e uçtu. Orman, yönetici Umut Güner'le birlikte Aboubakar'ın 10 milyon Euro olan bonservis bedelini düşürmeye çalışacak.

Süper Lig’de şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş, transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dün, teknik direktör Şenol Güneş’in sözleşmesindeki opsiyonu kullanarak tecrübeli hocanın takımın başında 1 yıl daha kalacağını resmen açıklayan siyah-beyazlı yönetim, şimdi kadroyu hazırlıyor.

Teknik direktör Şenol Güneş’in raporları doğrultusunda hareket eden siyah-beyazlıların öncelikli hedef iç transferdeki konuları halletmek. İç transfer gündeminin ilk maddelerinden biri ise kuşkusuz, bu sezon Beşiktaş’ın başarısında büyük katkısı olan Vincent Aboubakar.

FİNANSAL FAIR PLAY KISKACI

Beşiktaş’a sezon başında Porto’dan kiralık olarak gelen Kamerunlu golcünün 1 yıllık sözleşme süresi tamamlandı. Aboubakar ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Porto Kulübü, yıldız oyuncunun bonservisi için 10 milyon Euro istiyor. Beşiktaş ise bir yandan transfer bütçesindeki dengeyi bozmamak, bir yandan da Finansal Fair Play kriterlerinden uzaklaşmamak için bu rakamı ödeyemeyeceğini açıklamıştı.

Ancak hem Aboubakar’ın takıma yaptığı önemli katkılar, hem de Kamerunlu golcünün seneye de siyah-beyazlı formayı giymek istemesi nedeniyle Beşiktaş yönetimi Porto’ya bastırma kararı aldı. Bunun için de bizzat başkan Fikret Orman kolları sıvadı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bu sabah erken saatlerde, yönetici Umut Güner ile birlikte Portekiz seferine çıktı. Bugün Porto Kulübü’nün yöneticileriyle görüşecek olan başkan Orman, Aboubakar’ın bonservis bedelinde indirim isteyecek. Bonservisin 5-6 milyon Euro seviyelerine çekilebilmesi halinde, Vincent Aboubakar ile en az 2 yıllık sözleşme imzalanması bekleniyor.

beşiktaş fikret orman vincent aboubakar