Ozan Kabak sorunları çözer mi?

ABONE OL

Liverpool'da üst üste yaşanana sakatlıkların ardından son gün transfer edilen Ozan Kabak, Jürgen Klopp'un beklentilerini karşılayacak mı? Genç oyuncu, Virgil van Dijk, Joe Gomez ve Matip gibi oyuncuların boşluğunu kapatabilecek mi? Başta İngiltere ve Türkiye olmak üzere tüm gözler şüphesiz sezon sonuna kadar Ozan Kabak'ta olacak.

FUTBOO | Tam 30 yıllık hasret sona erdi. Dile kolay tam 30 sene... Manchester City ve Pep Guardiola gibi makineleşmiş bir takımı geride bırakarak geçen sezonu şampiyon tamamlayan Liverpool, bu sene ciddi talihsizliklerle baş başa kaldı.

Virgil van Dijk ve Joe Gomez'in de sakat olması nedeniyle savunma bölgesinde sıkıntı yaşayan Liverpool, son olarak da Joel Matip'i sakatlığa kurban verdi.

Bu gelişmelerle birlikte Merseyside ekibi, 'acil durum' butonuna bastı ve transferin son günlerinde savunmaya Ozan Kabak ve Ben Davies takviyelerinde bulundu.

'Çok gol yemiyor çünkü ürkek'

Van Dijk gibi tarihin en özel savunmacılardan birini 17 maç önce kaybeden Liverpool, bu süreçte beklenen kadar fazla gol kalesinde görmedi. Ancak İngiliz yorumcular, son sezonlarda hiç olmadığı kadar gol kısırlığı yaşayan Liverpool'un, savunmada ürkek olması, geriden oyun kurulumunda sorun yaşaması ve gerektiği yerde duran topla kilidinin açılamamasına bağlıyor.

Ozan Kabak bu sorunları çözer mi?

Galatasaray'da yalnızca 18 yaşında Şampiyonlar Ligi maçlarına çıkmayı başaran Ozan Kabak, ilk dönemlerinde ciddi savunma hataları yapmış olsa da hatta çok sayıda penaltıya sebebiyet verse de topu oyuna sokma becerisiyle dikkat çekmişti.

Yaşına göre bu görevi olgunlukla yerine getirebilen milli oyuncunun, bu açıdan Liverpool orta sahasını rahatlatmayı başarması bekleniyor.

Hava topunda jenerasyonunun en iyilerinden

İngiliz basını da Ozan Kabak'ı 'hava topu hakimiyeti' yönünden incelemeyi tercih ediyor. 20 yaşındaki futbolcunun en etkileyici özelliğinin bu olduğu ve Bundesliga'da hava toplarının yüzde 66'sını kazandığına vurgu yapılıyor.
Duran topla kilit açabilir

Van Dijk sonrası bu konuda da sorun yaşan Klopp, Ozan Kabak'ı hücumda da önemli bir silah olarak kullanma şansına sahip. Genç stoper, Schalke'de 26 Bundesliga maçına çıktı ve 3 gol kaydetti. Schalke'nin bu sezon en golcü 4. oyuncusu olması da gole yatkın bir savunmacı olduğunu kanıtlıyor.

'Kazanan' olmayı başaracak mı?

Stuttgart ile küme düşen ve Schalke tarihinin en kötü sezonlarından birini geçirmesi Ozan Kabak'a İngiltere'de şüpheyle yaklaşılmasına da sebep oluyor. 30 maçlık galibiyet hasreti döneminde forma giyen Ozan, Liverpool'da 'bir şampiyon', 'bir kazanan' oyuncuya dönüşebilecek mi soruları fazlasıyla merak ediliyor. Ancak Galatasaray gibi tarihi şampiyonluklarla dolu bir camiada yetişmesi, onun için önemli bir avantaj olabilir.

Jürgen Klopp güveniyor

Transferinin hemen ardından Klopp'un yaptığı "Ozan Kabak gerçekten çok büyük bir yetenek. David Wagner onun için çok iyi şeyler söyledi. Çok düzgün bir karakter. Öğrenmek istiyor ve buna çok açık. Ozan ile çalışmak için sabırsızlanıyorum" açıklamaları Ozan Kabak'a önemli bir özgüven kazandıracaktır.

Sezon sonu bonservisini alınır mı yoksa kariyerine Bundesliga ya da başka bir yerde devam mı eder bilinmez ama Ozan Kabak, sahip olduğu yetenekler, potansiyel ve yakaladığı bu şans ile Van Dijk'ın gelecek senelerdeki partneri olmaya hiç ama hiç uzak değil.
 

ozan kabak liverpool jurgen klopp