PAOK nasıl bir takım, özellikleri neler?

ABONE OL

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi 2. öneleme turundaki rakibi PAOK kimdir, nasıl bir takımdır, ne yer, ne içer? Biraz daha yakından tanıyalım...

Şampiyonlar Ligi 2. öneleme turunda Beşiktaş'ın rakibi PAOK oldu. Yunanistan temsilcisini inceledik, bakalım nasıl bir takım.

Geçen sezon Yunanistan Ligi'nde 2. olan PAOK, bir önceki sezon ise tarihi bir başarıya ulaşmıştı. 34 senelik şampiyonluk özlemini giderek PAOK, bunu hem de namağlup bir şekilde yapmıştı. Ancak Şampiyonlar Ligi play-off turunda Ajax'a elenmişti.

Bu isimlere aman dikkat

Takımın piyasa değeri en yüksek futbolcusu 22 yaşındaki Brezilyalı kanat Leo Jaba. Sol bek Dimitrios Giannoulis, orta saha Dimitrios Limnios, forvet Karol Swiderski ve stoper Sverrir Ingi Ingason dikkat çeken diğer oyuncular. Genelde genç oyunculara sahipler ve kadro uyumunu iyi ayarlıyorlar.

Teknik direktör Abel Ferreira gelecek vaad ediyor

Kadro değeri 53 milyon euro olan PAOK'u 41 yaşındaki Portekizli teknik direktör Abel Ferreira çalıştırıyor. Braga'da oynattığı futbol ile dikkat çeken Ferreira, Avrupa'nın gelecek vaad eden teknik direktörleri arasında gösteriliyor. Braga'da da hücum futbolu oynatıyordu. PAOK'ta da felsefesini değiştirmiş değil.

Tanıdık isimler var

PAOK'ta tanıdık isimler de forma giyiyor. Fenerbahçe ve Bursaspor'un eski futbolcusu Miroslav Stoch, Yunan ekibi için forma giyiyor ancak Slovak yıldız geçtiğimiz günlerde corona virüse yakalandığını açıklamıştı. Stoch, şu anda karantinada ve Beşiktaş ile oynanacak maça yetişmesi çok zor. Süper Lig'de Kayserispor forması giyen Diego Biseswar da uzun yıllardır PAOK için formasını terletiyor.
 

paok paok beşiktaş