Performansı ile zirve yaptı: İrfan Can Kahveci

ABONE OL

Başakşehir'in Süper Lig'de şampiyon olmasında pay sahibi isimlerden birisi de hiç şüphesiz İrfan Can Kahveci'ydi... 25 yaşındaki orta saha, bu sezon adeta performansıyla zirve yaptı.

İmza haraketi olan futbolcular her zaman bir farklı olur. İrfan Can için de imza hareketi olarak topu sol ayağıyla çekip sağı ile vurması - veya tam tersi - diyebiliriz. Bunu iki yıldır neredeyse mükemmeleştirdi ve rakip takımlar henüz buna bir çare bulamadı. Tabii İrfan Can Kahveci'nin tek özelliği bu da değil. Oyunu okuması, takımı ileriye taşıması, attığı uzun paslar... İrfan Can, 25 yaşında performansının zirvesine çıktı ve artık onun daha büyük hedefleri var.

2017 yılının devre arasında Başakşehir'in Gençlerbirliği'nden 1.60 milyon euroya transfer ettiği Milli futbolcu, ilk 1.5 senesinde oyunu ile gelecek vaad ettiğini gösteriyor ancak gol ve asist katkısı pek yapamıyordu. 10 numaraya yakın bir pozisyonda tabii ki beklentiler gol ve asist sayılarının fazla olması olur. 2017-18 sezonunda 2 gol, 3 asist ile oynayan İrfan Can, bir sonraki sezon 4 gol, 5 asist, bu sezon ise 6 gol, 5 asist ile performansının hep üzerine koydu. 

Onunla başlayan ataklar, asist öncesi asistler...

Özellikle bu sene kritik yerlerde sorumluluk alarak maça damgasını da vurmaya başladı. Golleri ve asisti kadar aslında 'asist öncesi asist' konusunda da genç yıldızın önemi çok fazlaydı. Takımı ileri çıkaran futbolcu önemini İrfan Can ile bir kez daha gördük. Trabzonspor'a bakalım. Orada topu ileri taşıyan futbolcu genellikle Anthony Nwakaeme olmuştu. Onun sakatlığıyla birlikte de puan kayıpları gelmeye başlamıştı. Ancak İrfan Can, sürekliliğinin de ne kadar güçlü olduğunu gösterip bu sezon kart cezası hariç hiç maç kaçırmadı.

Önü artık çok açık

Başakşehir ile şampyion olduktan sonra hedefim Avrupa diyordu. Şampiyon oldu, şimdi Avrupa bekliyor. Fenerbahçe ve Galatasaray da onu çok istiyor. İstenmeyecek bir futbolcu da değil. Avrupa'dan özellikle Sevilla'nın ilgisi olduğu biliniyor. Nereye gideceği belli değil ama önünün çok açık olduğu bir gerçek...

i̇rfan can kahveci