Philippe Coutinho'nun yeni takımı neresi olabilir?

ABONE OL

İki sezon önce dünyanın en pahalı transferlerinden birini gerçekleştirip 145 milyon euroya Liverpool'dan Barcelona'nın yolunu tutan Philippe Coutinho'yu yeni sezonda neler bekliyor?

Liverpool, 2013'te 13 milyon euro bonservis ücretiyle kadrosuna kattığı Philippe Coutinho'yu 2018'de 145 milyon euro karşılığında Barcelona'ya satarken kasasını doldurmuş gelen parayla da Van Dijk, Alisson gibi Avrupa futbolunun kaderini değiştiren transferlere imza atmıştı. Barcelona ise dünyanın en pahalı 3. transferine imza atmış ancak beklentilerin çeyreğini bile alamamıştı.

Sezonu kiralık olarak Bayern Münih'te geçiren Coutinho, tekrar Barcelona'ya dönecek ama orada devam mı edecek büyük soru işareti? Brezilyalı yıldızın yeni sezonda adresinin neresi olabileceğine baktık.

Liverpool

Geri dönüş? Jürgen Klopp, Coutinho hakkında her zaman iyi ifadeler kullandı. Coutinho'nun da Liverpool ile yarım kalan işi var evet ama taraftar ister mi? Onlara göre Coutinho, kendilerini satıp Barcelona'ya gitmişti. Zamanla unutmuş olabilirler. Coutinho varken önünde Sturridge vardı. Şimdi Salah, Mane, Firmino var... Ortamı biliyor, eski günlerine kısa sürede dönebilir.

Chelsea

Bu sezon transfer için kasasını açan Chelsea, önce Ziyech sonra Werner ile gövde gösterisi yapmaya başladı bile. Orta sahada hücuma dönük bir futbolcu da istiyorlar. Kovacic ve Kante daha defansif. Ellerinde Pulisic, Mount, hatta Gilmour var. Barkley'i saymıyoruz, çok geride kaldı. Aslında kaliteli bir kadro ama Coutinho'yu da ısrarla istiyorlar. Coutinho, Ziyech, Werner üçlüsünü düşünmek bile oldukça heyecan verici.

Tottenham

Jose Mourinho, sezon öncesi bir yıldız transfer istiyor. Kane, Son, Lucas orta sahasının arkasında gole dönük sadece Dele Alli'yi sayabiliyoruz, onu da artık eskisi kadar güçlü sayamıyoruz. Coutinho, Barça'dan ayrılacaksa gideceği lig büyük ihtimal Premier League olacak. En yüksek ihtimal bu. Tottenham da Liverpool ve Chelsea'nin arkasından yerini almış pusuda bekliyor.

Paris SG

İngiltere olmadı diyelim. Alternatif PSG. Coutinho'yu dünyada sayılı kulüpler satın alabilir ve PSG'de bu kulüplerden birisi. Di Maria'nın yaşı artık yavaş yavaş geldi. Gelecek yıllarda Mbappe veya Neymar'ı da kaybedebilirler. Kadroyu güçlü tutmak isteyeceklerdir. Coutinho'yu önceden de istiyorlardı, hala istiyorlar. 

İtalya

Serie A’da Inter, Eriksen’i aldı. Milan’da ise Coutinho’yu alacak para yok. Juventus’ta en dolu pozisyon orası. Dybala giderse yerine düşünürler elbet ama Dybala’nın gitmesi pek gündemde de değil. Üzgünüz Coutinho, İtalya’yı sana uygun görmedik.

coutinho transfer nereye gidecek