''Premier League'de kalmak istiyorum''

ABONE OL

Milli oyuncumuz Okay Yokuşlu, geleceği hakkında konuşurken, EURO2020'deki şansımızı da değerlendirdi.

Sezonu kiralık olarak West Bromwich Albion'da tamamlayan ve bonservisi Celta Vigo'da bulunan Okay Yokuşlu, geleceği, hedefleri ve EURO2020 hakkında açıklamalarda bulundu.

Goal Türkiye'ye konuşan Okay Yokuşlu Premier League'de kalmak istediğini söylerken, A Milli Takımımızın EURO2020 şansını değerlendirdi.

Geleceği hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan milli oyuncu ''Celta Vigo ile iki sene daha sözleşmem var. Kulübün mali durumu hakkında net bir bilgim yok. Fakat açıkçası bana gelecek teklifler doğrultusunda beni satmaya çok kapalı olduklarını düşünmüyorum. Transferime izin verebilirler. Kulübün menfaati doğrultusunda bir karar vereceklerdir. Öncelikle net bir teklifin olması gerekiyor. Kulübümden bu konu hakkında bir bilgi gelmedi. İlerleyen günlerde bu konu hakkında gelişmeler olacaktır'' dedi.

''Türkiye'ye dönme düşüncem yok''

Türkiye'ye dönme planının olmadığını da söyleyen Okay, ''Türkiye'ye dönmek gibi bir düşüncem şu an itibariyle yok. Benim hedefim kalabildiğim kadar yüksek seviyelerde kalıp Avrupa'da ülkemizi temsil etmek. Bu hedefi gerçekleştirmek istiyorum. Premier Lig'den teklif gelir mi bilemiyorum ama benim için çok verimli geçen bir ikinci yarı oldu. Tabii ki orada kalmak isterim. İngiltere'de yaşadığım tecrübeler gayet güzel geçti. Benim de mutlu olduğum bir ikinci devre oldu. Ama tabii hayatın neler getireceğini bilemeyiz'' ifadelerini kullandı.

Premier League'de kalmak istediğini dile getiren başarılı oyuncu ''Bence La Liga'da da iyi performanslar sergiledim, sadece son zamanlarda yaşadığım sakatlıktan dolayı biraz zorlu geçmeye başladı. Ben sakatlıktan döndükten sonra takım da iyi gidiyordu. Daha fazla forma şansı bulmak için başka bir takıma geçme zamanının geldiğini düşündüm. Premier League'den de böyle bir teklif gelince bunu kabul edip yeni bir meydan okuma yapmak istedim'' dedi.

''İlk hedefimiz grupta başarılı olmak''

Son olarak milli takımımızın EURO2020 şansını da değerlendiren Okay Yokuşlu ''Tabii ki çok potansiyelli bir kadroya sahibiz. Bundan önceki maçlarda da neler yapabilceğimizi gösterdik. İlk hedefimiz grup aşamasında başarılı olmak. Gruptan çıkmak istiyoruz. Ondan sonra turnuvanın her sonuca açık olabileceğini düşünüyorum. İnşallah büyük başarılara imza atabiliriz çünkü bu potansiyelimiz var. Tabii Avrupa'da oynayan oyuncuların fazla olması bence bir avantaj sağlıyor. Karşılaştığımız rakipler kimi zaman daha önce karşılaştığımız oyuncular olabiliyor. Bu açıdan bize avantaj sağladığını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

okay yokuşlu wba celta vigo