RAPOR | City için rövanş sezonu

ABONE OL

Premier League'de rekor puanla şampiyon olma rekoru hala Manchester City'nin elinde bulunuyor. Pep Guardiola'nın ekibine güvenmek için birçok sebep var...

FUTBOO | Dünyanın en zor ligi Premier League'de 100 puan toplayıp şampiyon olmak... Bir sonraki sezon ise 98 puanla şampiyonluk... İnanılmaz geçen iki sezonun ardından Manchester City, geçen sezon şampiyonluğu Liverpool'a kaptırdı. Hakkını yememek gerek, Liverpool da tarihe geçecek bir performansa imza atarak şampiyon oldu. Zaten City'i de ancak böyle geçebiliyorsunuz.

Pep Guardiola'nın ekibinde yeni sezona girilirken en büyük gelişme transfer değil. City, bilindiği gibi UEFA tarafından 2 yıl boyunca Avrupa kupalarından men cezası almıştı. Ancak bu karar CAS tarafından iptal edildi. City artık Avrupa'ya gidebilecek ve transfer yapabilecek! Ceza gelirse Manchester City'de birçok yıldız futbolcunun, hatta Guardiola'nın gideceği konuşuluyordu. Ama CAS'ın kararı Manchester City'e büyük moral oldu. Yeni sezona güvende giriyorlar.
Lionel Messi olmadı ama kafalar rahat

Transferde bu sene sürekli Lionel Messi ile ismi anılan Manchester City'nin bu hayali, Messi'nin Barcelona'da kalacağını açıklamasıyla sona erdi. Belki gelecek sene! Leroy Sane ve David Silva takımdan ayrılan isimler oldu. Yerlerine henüz kimse alınmadı ama altyapıdan çıkan yeni bir yıldız geliyor: Phil Foden! Genç İngiliz bu sezon daha da çok forma şansı bulacak. Geçen sene neler yapabileceğini gayet iyi gösterdi.

Tam Guardiola’nın istediği tarz!

Manchester City'nin geçen sezon en büyük sıkıntısı savunma hattıydı. Pep Guardiola'nın en çok istediği tarzda stoper aldılar. 40 milyon euroya City'e katılan Nathan Ake, ayağı teknik, topu oyuna sokabilen, hızlı, sol ayaklı bir stoper. 

Asist canavarı De Bruyne, golcü Agüero

Forvet hattında zaten bir sıkıntısı yok. Kevin De Bruyne gibi bir asist canavarına sahipler. Geçen sezonun ikinci yarısının büyük bir kısmında Sergio Agüero'dan yararlanamamışlardı ama Arjantinli golcü sakatlığını atlattı ve yeni sezona hazır. Sterling, Bernardo Silva, Riyad Mahrez'i zaten anlatmaya gerek yok. Gol, asist katkısı oldukça fazla üç isim. 

Saha içinde Kevin De Bruyne liderliğinde yine Manchester City, bol gollü galibiyetler izletecek gibi hissettiriyor. Öyle alıştırdılar, aksine şaşırırız. Son yıllarda olduğu gibi yine şampiyonluğun en büyük favorileri arasında... Ancak bu sene Premier League dışında Şampiyonlar Ligi'nde de çeyrek finalin ötesini görmek istiyorlar. Bakalım bunu da başarabilecekler mi...

manchester city pep guardiola man. city premier league