RAPOR | MANU'da yeni sezon yeni umutlar

ABONE OL

Premier League'de geçen sezonu üçüncü tamamlayan Chelsea, bu sene zafere ulaşabilir mi? Londra ekibinin son durumu nedir? Şampiyonluk artı ve eksileri nelerdir?

FUTBOO | Tam 7 sene... Liverpool, Manchester City, Tottenham hatta Leicester City için normal olabilir ancak Manchester United için oldukça uzun bir süre... Ferguson ayrılığı sonrasını doğru yönetemeyen İngiliz ekibi, son şampiyonluğunu 2012-2013 sezonunda yaşayabildi. Peki bu sene haset biter mi?

Pandemi sonrası umutlandırdı

Sezon başlangıcında ciddi sorunlar yaşayan Manchester United, pandemi sonrasında hem oyun olarak gösterdiği performans hem alınan sonuçlarla taraftarını önümüzdeki sezon için heyecanlandırdı. Ve bu süreçte Manchester City, Tottenham, Leicester gibi takımlarla oynadıklarını ve toplam 14 maçta mağlubiyet yaşamadıklarını vurgulamak gerekiyor.
Bruno Fernandes etkisi

Manchester United'ın bu sezonki en büyük avantajı şüphesiz Bruno Fernandes olacak. Portekizli orta saha oyuncu, geçen sezonun devre arasında geldiği Manchester ekibine, beklenenin çok üstünde bir katkı sağladı. 25 yaşındaki futbolcu, 22 maçta 12 gol, 8 asist sığdırmayı başardı. Bu sezon da Manchester United'ın en büyük silahı olacaktır.

Rashford ve Martial olgunlaştı

Geçen sezon kadronun da kısıtlı olması sayesinde hem Marcus Rashford hem Anthony Martial düzenli forma şansı buldular. İki oyuncu da oyunlarında ciddi mesafeler aldı ve artık bu takımın değişmez hücumcuları olduğunu kanıtladılar. Martial, 48 maçta 23 gol, 12 asistlik performans sergilerken Rashford 44 karşılaşmada 22 gol kaydetti ve 11 asist yaptı. Bu sezona Bruno Fernandes ile başlayacaklarını da düşünürsek Manchester United'ın hücum hattı, rakiplerini fazlasıyla zorlayacaktır.

Bu sessizlik hayallere veda ettirebilir 

Manchester United, son dönemde transferlere para harcarken oldukça dikkatli davranıyor. Bu yaz da şu ana kadar yalnızca Donny van de Beek'i kadrolarına kattılar. Ancak takımdaki eksikler halen göze çarpıyor. Harry Maguire'ın komutanlığını yaptığı savunmada nitelikli asker bulmakta zorluk yaşayan Solskjaer'in, transfer yapılmaması halinde nasıl bir formül üreteceği bilinmiyor. Manchester City, Liverpool ve Chelsea'ye bakıldığında da kanat oyuncularının etkinliği dikkat çekiyor. Ancak kırmızı şeytanlar, Jadon Sancho transferinde yeterince ısrar etmedi ve bu konuda da pişman olabilirler.

manchester united manu solskjaer bruno fernandes premier league