RB Leipzig - Paris SG maçının kilit ikilisi

ABONE OL

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde oynanacak Leipzig - PSG maçının kilit futbolcularını değerlendirdik.

Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkacak ilk takım belli oluyor. Yarı final eşleşmesinde Red Bull Leipzig ile PSG karşı karşıya geliyor. Final yolunda bu karşılaşmada kilit rol oynayabilecek futbolculara bakıyoruz.

PSG'de bir kez daha en büyük koz Kylian Mbappe olacak. Sakatlık sorununu tamamen atlatmışa benziyor. Onu zaten şu anda dünyada durdurabilen bir savunma yok, sadece birazcık yavaşlatabilirsiniz. Leipzig savunmasını oldukça zorlaması çok muhtemel. Kapanan takımları da açabilen bir futbolcu. Maçın kaderini tek başına değiştirebilir. Bunu yaptığını birçok kez gördük. Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 8 maçta 5 gol, 6 asist üreterek 11 gole doğrudan katkıda bulundu. Ne kadar etkileyici bir futbolcu olduğunu sadece bu istatistikten de anlayabiliriz.
 

Gol sayısı az ama yaptıkları çok önemli

Red Bull Leipzig'de ise Yussuf Poulsen'i ön plana çıkartıyoruz. Werner'i Chelsea'ye satan Leipzig, forvet bölgesinde Poulsen ve Schick'e bakıyor. Poulsen'in bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde golü yok. Bundesliga'da da 5 gol, 7 asistle oynuyor. Ancak Poulsen, istatistiklerden çok daha fazlasını yapıyor sahada. Zaten bu yüzden sürekli oynuyor. Topu ileride tutabilen, arkadaşlarına iyi yer açabilen bir futbolcu. Ayrıca rakip savunmaya yaptığı presle de çok etkili olabiliyor. Bu maçta da onun gizli özellikleri Leipzig adına çok kritik olacaktır.

kylian mbappe poulsen paris sg rb leipzig şampiyonlar ligi