Rizespor kazandı ama Trabzon'dan beklediği haber gelmedi

ABONE OL

Ligde kalmak adına kazanıp, Bursaspor'un puan kaybetmesini bekleyecek olan Rize kendi işini gördü ama Trabzon'dan beklediği haber gelmedi.

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında ligde kalmak için kazanıp Bursa’nın Trabzon’da takılması bekleyen Çaykur Rizespor evinde Aytemiz Alanyaspor’u 1-0 mağlup etti. Bursaspor’un da Trabzon’da kazanması sebebiyle bu galibiyet Rize’ye yeterli olmadı ve ligden düşen son takım oldu.

DEVRE SONUNDA RİZE ÇOK MUTLUYDU

Rize’de oynanan karşılaşmanın 3. dakikasında Rize Edomwonyi ile direğe takıldı.  24’te ise Efecean Alanya adına gole yaklaştı. İlk yarının sonlarında 45+1. dakikada Kweuke takımına penaltı kazandırdı ve Süleyman atışı gol çevirerek, Rize ekibini soyunma odasına düşme potası üstünde soktu.

TRABZON'DAN ÜZÜCÜ HABER GELDİ

İkinci yarıda bir yandan skoru korumak isteyen Rize ekibinin kulağı bir yandan da Trabzon’dan gelecek skordaydı. 58’de Emre Akbaba gole yaklaştı ama sonuç çıkmadı. 70. dakikada ise Bursaspor Trabzon’da öne geçince moraller bozuldu. 84’te de Guerrier golü bulamadı. Maç 1-0 Rizespor üstünlüğü ile bitti. Fakat Bursaspor da maçını kazanınca Süper Lig'den TFF 1. Lig’e düşen 3. ekip Çaykur Rizespor oldu. Bursaspor Süper Lig’de kaldı.

Görkem Candan - futboo.com

bursaspor Çaykur rizespor süper lig trabzonspor aytemiz alanyaspor