Roberto Mancini: 'Türk futbolu çok ilerlemiş!'
İtalya Milli Futbol Takımı Roberto Mancini, 4-1'lik Türkiye maçı galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.
A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup ikinci maçında Bursa’da İtalya’ya 4-1 mağlup oldu. Mücadelenin ardından İtalya'da teknik direktör Roberto Mancini ve Milli Takım'da Zeki Çelik ve Merih Demiral, açıklamalarda bulundu.
İşte Mancini'nin açıklamaları;
"İlk yarı iyi oynadık ama sonrasında oyundan düşmemize rağmen istediğim reaksiyonu oyuncularım gösterdi. Önemli olan Türkiye karşısında galibiyet alabilmekti."
"Türk futbolu kesinlikle çok ilerlemiş."
"Bundan sonra da aynı şekilde oynayarak yolumuza devam etmek istiyoruz. İstediğim oyun tam olarak bu değildi ama galibiyet çok önemliydi. Türk futbolu kesinlikle çok ilerlemiş."
Zeki Çelik: "Böyle oynamamamız lazımdı"
"Bu skoru beklemiyorduk, çok üzgünüz! Böyle oynamamamız lazımdı! Biz kaliteli futbolcularız! Sonrasında daha iyi oynamaya başladık ama olmadı. İtalya ne kadar iyi olsa bile sahamızda 4-1 olmamalıydı! Diğer iki maçta galibiyetler alarak ülkemizi sevindirmek istiyoruz."
Merih Demiral: "Utanç duyuyoruz"
"Ülkemizden özür dileriz! Bize yakışmadı! Utanç duyuyoruz bu mücadeleden! Başak söylenecek bir şey yok!
İki maç var şimdi, o maçları en iyi şekilde bitirmek istiyoruz! Halkımızdan özür dileriz! Sorumluluk biz futbolcularda!"