Roma'dan City'ye Cengiz Ünder çalımı

ABONE OL

Geçtiğimiz hafta Manchester City ile genç yıldız için pazarlık yapan Başakşehir 13 milyon euro karşılığında İtalyan kulübüyle anlaşmaya vardı.

Ve Cengiz Ünder'in yeni adresi belli oldu. Geçen yıl Altınordu'dan Başakşehir'e transfer olan ve büyük bir aşama kaydederek A Milli Takım'a kadar yükselen Cengiz Ünder'in yeni sezonda Roma forması giyeceği belirtildi.

İtalyan kanalı SKY Italia'nın haberine göre genç yıldız için Roma 13 milyon euro bonservis ödemeyi kabul etti.

"Türk Dybala" olarak adlandırdığı Cengiz'in büyük yeteneklerine dikkat çeken ve henüz 20 yaşında olduğunun altını çizen SKY Italia bu transferin gerçekleşmesinde Roma Sportif Dirketörü Monchi'nin payının büyük olduğunu kaydetti.

SÖZLEŞME 5 YILLIK

Haberde sıkı pazarlıkların ardından Roma’nın oyuncu ile anlaştığı ve Başakşehir ile de arada ufak pürüzlerin kaldığı belirtildi. Cengiz’İn menajerinin “Roma ile henüz bir anlaşma yok” demesine rağmen haberde genç futbolcunun Cuma günü İtalya’ya gideceği ve kendisini 5 yıllığına Roma’ya bağlayacak sözleşmeye imza atacağı belirtildi.

CITY BİTİREMEDİ

Bu transferde Roma’ya yenilen bir önemli Avrupa ekibi de İngiliz Manchester City oldu. Geçtiğimiz günlerde Cengiz Ünder ile bireysel tüm konularda anlaşan City, Başakşehir kurmayları ile yapılan 4 saatlik zirvede 7 milyon Euro’luk teklifi kabul ettiremedi.

ALTINORDU’YA PİYANGO

Bu transfer, Türkiye’de altyapısından en çok oyuncu çıkaran ekiplerden olan Altınordu’nun da yüzünü güldürdü. Altınordu kulübü Cengiz Ünder’i satarken sözleşmesine bir sonraki transferinden yüzde 30’luk pay almayı garantilemişti. Bu anlaşmayla kulüp, Cengiz’İn transferinden 3.9 milyon Euro’yu kasasına koyacak.

Cengiz geçen sezon Başakşehir formasıyla çıktığı 49 resmi maçta 9 gol, 7 asistlik katkıda bulunmuştu.

cengiz ünder başakşehir roma mocchi sky italia manchester city serie a