Roman Abramovich'in kötü şöhreti

ABONE OL

Süper Lig'de olsa belki bu kadar şaşırmazdık ama Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'in 18 senede 14 kez teknik direktör değişikliğine gitmesi, Premier League standartlarında çok alışık olduğumuz bir durum değil.

FUTBOO | Frank Lampard yerine gelen Thomas Tuchel, Roman Abramovich'in beraber çalıştığı 13. farklı teknik direktör oldu. Abramovich, bir Süper Lig ekibinin başında bunları yapsaydı belki şaşırmazdık ama Premier League ve Chelsea'de bunları görmek açıkçası hepimizi şaşırtıyor.

Biz de Abramovich'in başarılı ya da başarısız olmasına değil, olayın biraz daha saha içi yönüne bakmak istedik.

Dünyanın en zengin isimlerinden olan Roman Abramovich, 2003 yılında 1954/55 sezonundan bu yana şampiyonluk yaşamamış Chelsea'yi satın aldı. Futbola yatırım yapan zengin iş adamlarının öncülerinden olan Roman Abramovich, bu yatırımla çok büyük paralar harcadı ama aynı zamanda çok önemli başarılar da yakaladı. 

14 kez teknik direktör değişimi, 13 farklı menajer

Chelsea'yi satın aldıktan sonra 3 Premier League şampiyonluğu yaşayan Abramovich, teknik direktör değişimi konusunda da en az maddi konularda olduğu kadar bonkör hareket etti. Claudio Ranieri ile başlayan süreçte Chelsea'nin başına getirilen son isim Thomas Tuchel oldu.

2003 yılında Chelsea'yi satın alan Roman Abramovich, o dönemden bu güne kadar 123 farklı teknik direktörle çalıştı. Hiddink ve Jose Mourinho ile iki farklı dönemde çalışan Rus iş adamı, 18 senede 14 kez teknik direktör değişikliğine gitmiş oldu. Belki de Chelsea'de son dönemin bu kadar başarısız geçmesinin ana nedeni de budur!

Transfere ciddi harcamalar yapan Chelsea'de Roman Abramovich'e tabir-i caizse en çok dayanabilen teknik direktör Jose Mourinho oldu. Mourinho göreve geldiği ilk dönemde 1205 gün Chelsea'nin menajeri olarak kalmayı başardı. Abramovich ile en az görevde kalan isim 105 günle Hiddink olurken, Frank Lampard 571 gün görevde kalabildi.

Thomas Tuchel, Abramovich'i mutlu edebilecek mi?

Paris SG'den ayrıldıktan sonra bir süredir boşta olan Tuchel, Frank Lampard'ın görevine son verilmesinden sonra Chelsea'nin yeni menajeri oldu. Abramovich'in teknik direktörler konusunda bu kötü şöhreti, Tuchel'in üzerinde baskı yaratıyor mu? Muhtemelen evet ancak Thomas Tuchel'in de Chelsea'yi toparlayabilecek enerjide bir teknik direktör olduğu gerçeği var.

Londra temsilcisinin zaten kadro kalitesi tartışılmaz; Kai Havertz, Timo Werner, Hakim Ziyech, Kante, Pulisic ve diğer yıldızlar! Böyle bir kadroya kim 'Hayır' diyebilir ki? 

roman abramovich abramovich chelsea frank lampard thomas tuchel premier league jose mourinho