Rusya Yeni Zelanda karşısında rahat bir galibiyet aldı

ABONE OL

Mini Dünya Kupası olarak adlandırılan Konfederasyonlar Kupası'nın ilk maçında ev sahibi Rusya, Yeni Zelanda'yı 2-0 ile geçti.

Rusya’da düzenlenen 2017 FIFA Konfederasyonlar kupası ilk maçında ev sahibi Rusya, Yeni Zelanda’yı rahat geçen maçta 2-0 mağlup etti.

Mini Dünya Kupası’nın ilk mücadelesinde ev sahibi Rusya maça iyi başladı. 8. dakikada Dzhikiya gole yakaştı ama sonuç çıkmadı. 31. dakikada ise beklenen gol geldi ve Glushakov’un içinde bulunduğu pozisyonda Boxall topu kendi kalesine gönderdi ve Rusya 1-0öne geçti. İlk yarı da bu sonuçlan sonlandı.

İkinci yarıda 63. dakikada Smolov frikikte kaleyi denedi, gol gelmedi ama 69. dakikada Smolov ceza sahası içinde buluştuğu topu ağlara yolladı maçı 2-0’a getirdi. Maç boyunca etkisiz görünen Yeni Zelanda 78. dakikada Thomas ile tehlike yaratsa da Akinfeev gol izin vermedi. Maçta başka gol olmayınca Rusya turnuvanın ilk maçından 2-0 galibiyetle ayrıldı.

Rusya grubun ikinci maçını 21 Haziran Çarşamba günü Portekiz ile oynayacakken, Yeni Zelanda da aynı tarihte Meksika ile mücadele edecek.

Görkem Candan - futboo.com

2017 fifa konfederasyonlar kupası smolov rusya yeni zelanda