Ryan Babel: ''Tarihe geçtim, 13 yıl geçti ama hakemler değişmedi''

ABONE OL

13 yıl önce bir tweet ile Premier League tarihine geçtim! Peki sonra ne değişti? Hiçbir şey...

Kim derdi ki 13 yıl önce attığım bir tweet ile Premier League tarihine geçeceğim? Ama öyle oldu... 

Old Trafford’da Mancheser United’a karşı oynamak her zaman için zor olmuştur. Biz de bu zorlu atmosferden galibiyetle dönmek için elimizden geleni yapmıştık ancak işler istediğimiz gibi gitmedi. Elbette hakem Howard Webb’e tepkiliydim çünkü doğru kararlar verdiğini düşünmüyordum.  

Zaten bunu o gün attığım tweet’le de gösterdim. Ama benimki sıradan bir tepkiydi. Kimseye hakaret etmdim, kötü bir kelime kullanmadım. Belki profesyonel olduğumuz için bizim tepkisiz kalmamızı istiyorlar ama biz de insanız. Stres, yorgunluk ve yenilginin vermiş olduğu üzüntü… Bunları her insan gibi biz de yaşıyoruz. 

Benim için sıradan olan bir tepki, bir anda Premier League tarihine geçti. The FA, ilk kez bir futbolcuya Twitter üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle para cezası verdi. Evet, bu şanslı kişi bendim. Yaptığım paylaşım nedeniyle tam 10 bin sterlin para cezası almıştım. Para cezası aslında çok önemli değil, benim için önemli olan hakemlerin futbolda bu kadar ‘dokunulmaz’ olmaları… 

Ne yazık ki, ne kadar kötü kararlar verirlerse versinler, ‘dokunulmaz’ olmaya devam ediyorlar. Hatta aradan geçen 13 yılda daha da ‘dokunulmaz’ oldular.  Oyuncular ve teknik direktörler ceza alııyor, onlar hata üstüne hata yapıp maça çıkmaya devam ediyor.

 

ryan babel howard webb trendyol süper lig galatasaray fenerbahçe beşiktaş süper lig premier league