Sadık Çiftpınar Fenerbahçe'de

ABONE OL

Henüz resmen duyurulmayan bilgilere göre; Fenerbahçe'nin Sadık'a karşı Barış Alıcı ve Yiğithan Güveli'yi vereceği bildiriliyor.

Devre arası kampını Antalya'da sürdüren, bir yandan da transfer çalışmalarını devam ettiren Fenerbahçe'de akşam saatlerinde önemli bir gelişme yaşandı.

Stoper mevkiinde güçlü bir ismi kadrosuna katmak isteyen sarı-lacivertli ekip, Evkur Yeni Malatyaspor'un savunma oyuncusu Sadık Çiftpınar'ın transferi konusunda anlaşma sağladı. Bir ara Beşiktaş'ın devreye girdiği yoğun görüşmelerin ardından Sadık Fenerbahçe'yle 2.5 yıllık sözleşme imzaladı.


Resmi olmayan bilgilere göre; Fenerbahçe'nin 26 yaşındaki Sadık'a karşı Barış Alıcı'yı sezon sonuna kadar kiralık, Yiğithan Güveli'yi ise bonservisiyle birlikte Yeni Malatyaspor'a verdi. Sarı-lacivertli takımın bu iki futbolcu dışında bir miktar da para ödeyeceği bildiriliyor.

Sadık'ın eşinden mesaj

Genç oyuncunun TRTSPOR'daki programda, "Eşimin ve ailemin istediği bir takım var" diyerek Fenerbahçe'yi ifade ettiği söyleniyor.

Yeni Malatyaspor'dan resmi açıklama geldi

Öte yandan Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek de Sadık Çiftpınar'ın transferi için Fenerbahçe'yle anlaştıklarını, ufak tefek detaylar için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Eşinden duygusal paylaşım

Öte yandan Evkur Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe'nin Sadık Çiftpınar'ın transferi konusunda anlaşmaya varmasının ardından Sadık'ın eşi Betül Çiftpınar, sosyal medya hesabından, "Allah'ım şükürler olsun" şeklinde bir paylaşımda bulundu.



Stoper sayısı 4

Sadık Çiftpınar'ın transferi ve Yiğithan Güveli'nin ayrılmasından sonra Fenerbahçe'nin elindeki savunma oyuncuları şu şekilde oluştu:

Martin Skrtel, Roman Neustadter, Diego Reyes, Sadık Çiftpınar, Hasan Ali Kaldırım, Şener Özbayraklı, Mauricio Isla, İsmail Köybaşı.

Detaylar birazdan...

Sadık Çiftpınar kimdir ?

1 Ocak 1993 Adana doğumlu ve 1.81 m. boyundaki Sadık Çiftpınar stoper ve sağbek oynuyor.

2009-2010 sezonunda Seyhan Belediyespor'dan Galatasaray U18 Takımı'na transfer oldu.

2013-2014 sezonu başında Galatasaray U21 Takımı'ndan Haçkaspor'a 100 bin TL karşılığında imza attı.

Ülkemizde düzenlenen FIFA U20 Dünya Kupası'nda, Salih Uçan, Hakan Çalhanoğlu, Okay Yokuşlu, Ahmet Çalık gibi önemli yıldızların bulunduğu Milli Takımımız'da yer aldı. Ancak Milliler'in oynadığı 4 karşılaşmada süre alamadı.

9 Ocak 2015'teki Kış Transfer Dönemi'nde Yeni Malatyaspor'la anlaşma imzaladı.

Bu sezon Yeni Malatyaspor formasıyla 16 lig, 1 Ziraat Türkiye Kupası maçı oynadı.

Süper Lig'de forma giydiği 44 maçta golü ve asisti bulunmuyor. 7 sarı, 1 kırmızı kart gördü.

Betül Çiftpınar'la evli ve İlkim adında bir kız çocuk babası.




fenerbahçe yeni malatyaspor sadık çiftpınar sadık çiftpınar yaşı barış alıcı yiğithan güveli