Sahte menajer, Süper Lig ve 3 bin euro

ABONE OL

Nicholas Sizer ya da Alec Faustino isimlerini kullanan sahte menajerin, iki genç İngiliz oyuncuyu 'Çaykur Rizespor sizi transfer etmek istiyor' diyerek dolandırdığı ortaya çıktı.

Profesyonel futbolcular için bir temsilci organizasyonu olan FIFPro, geçtiğimiz günlerde yayınladığı haberle, sahte bir menajerin Türkiye’ye de oyuncu transfer etmeye çalıştığını ortaya çıkardı.

FIFPro’dan yapılan duyuruda sahte menajer oyuncularla  Nicholas Sizer ya da Alec Faustino adıyla temasa geçiyor. FIFPro sahte menajerin temasa geçtiği iki oyuncunun ismini açıklamadı.
Sahte menajer ‘Çaykur Rizespor’ adını kullandı.

Yapılan açıklamada Nicholas Sizer adıyla sahte menajerin genç bir İngiliz oyuncu ile kendisini Çaykur Rizespor’un transfer etmek istediğini söyleyerek temasa geçtiği belirtildi.

Sahte menajer Sizer, oyuncuya Çaykur Rizespor’un kendisi ile 3 yıllık sözleşme imzalamak istediğini söyledi. Sahte menajer, imza öncesi Türkiye’de bazı masrafların karşılanması için oyuncudan 1000 euronun bir banka hesabına gönderilmesi istedi. Bu yöntemle diğer oyuncuyu da bu kez Alex Faustino ismiyle arayan sahte menajer, diğer oyuncudan da 2000 bin euro istedi.

Paraların hesaba aktarılmasından sonra sahte menajerin iki oyuncuya sahte birer sözleşme gönderdiği ve daha sonra da oyuncularla temasını kestiği belirtildi.
 

nicholas sizer alex faustino çaykur rizespor