Salih Uçan kimdir? Sion ve Fenerbahçe anlaştı

ABONE OL

Fenerbahçe'de kadroda düşünülmeyen Salih Uçan, satın alma opsiyonu ile Sion'a kiralandı. Salih Uçan kimdir? Orta saha oyuncusu başarılı oldu mu?

Editör: Mehmet BAŞKAN

Fenerbahçe'de kadroda düşünülmeyen Salih Uçan, satın alma opsiyonu ile Sion'a kiralandı. Salih Uçan kimdir? Orta saha oyuncusu başarılı oldu mu? 23 yaşındaki orta saha oyuncusu performansından dolayı Fenerbahçe'de forma şansı bulamıyor. Roma rüyası ile başlayan kariyer basamaklarında yolun sonu nasıl İsviçre'nin Sion takımına vardı?

Salih Uçan kimdir

6 Ocak 1994'de dünyaya gelen genç orta saha oyuncusu, Muğla'nın Marmaris ilçesinde dünyaya geldi. Marmaris Belediyespor altyapısından yetişen Uçan, Bucaspor'un dikkatini çekti. Marmarisli Salih'i Bucaspor altyapısına aldı. 2010 yılında ise Salih Uçan, Bucaspor'un A Takımı ile forma giymeye başladı. 2010 yılında, Salih Uçan kimdir sorusuna geleceğin Zidane'ı olarak yanıt veren futbolseverler dahi vardı.

1 Temmuz 2012 tarihinde Aykut Kocaman, Salih Uçan'ı Fenerbahçe'ye transfer etti. Henüz 18 yaşında olmasına rağmen Aykut Kocaman sık sık genç oyuncuyu ilk 11'de oynattı. Hatta Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynamasında önemli katkıları oldu. 18 yaşındaki orta saha oyuncusu, gol ve asistleri ile taraftarın sevgilisi oldu. Elbette kısa sürede Avrupa'nın büyük kulüplerinin dikkatini de çekmeyi başardı. Salih Uçan golleri ile taraftarı heyecanlandırırken, büyük kulüplerin ise iştahını kabartıyordu.


Aykut Kocaman ile başarılı bir sezonun ardından, Fenerbahçe'de Ersun Yanal dönemi başladı. 19 yaşına gelen genç Salih, Ersun Yanal döneminde forma şansı bulamadı. Hatta genç oyuncunun çime alerjisi olduğu iddiaları dahi ortaya atıldı. Fenerbahçe o sezonu şampiyon olarak tamamladı. Lakin Salih Uçan kadroda yeteri kadar şans bulamadı. Ersun Yanal ile devam kararı alındığı için Salih'e Roma'dan gelen satın alma opsiyonlu kiralama teklifine olumlu yaklaşıldı.

Salih Uçan Roma forması giydi

İtalyan devi Roma, Fenerbahçe'nin 20 yaşındaki geleceğin Zidane'ı denilen oyuncusu Salih Uçan'a sadece kiralama bedeli olarak 4,75 mil. € ödedi. Salih Uçan için her şey çok iyi başladı. Ancak Salih Uçan'ın İtalya ve İngiltere gibi sert liglerde oynayamayacak kadar fiziksel açıdan zayıf olması, Roma'da forma giyememesinde etkili oldu. Roma'da teknik direktörler iki sene boyunca Salih Uçan'ı ilk 11 oyuncusu olarak düşünmedi.


Salih Uçan Totti ve de Rossi

Salih Uçan'ın döneminin en iyi orta saha oyuncuları olarak görülen Totti ve de Rossi ile birlikte futbol oynama ve antremana çıkma fırsatı, futbolseverleri heyecanlandırdı. Salih Uçan'ın girişken ve çalışkan olması halinde dünya futboluna damga vurabileceği düşünüldü. Ancak Salih Uçan hakkında heyecan yaşayan futbolseverlerin unuttuğu bir nokta vardı. Antrenörleri Salih Uçan'ın yeteri kadar çalışmadığını ve isteksiz olduğunu düşünüyordu.

Totti ve de Rossi ile çalışarak gelişeceği düşünülen Salih Uçan, Roma macerasında 2 sene futbol oynamama azabını yaşamak zorunda kaldı. Çok güzel sonuçlar vereceği düşünülen İtalya serüveninde Salih Uçan, yeşil sahalardan uzak kaldı.

Salih Uçan Fenerbahçe'ye geri döndü

Salih Uçan Fenerbahçe forması giymek için 2016 yılında Türkiye'ye geri döndü. İtalya'da yeşil sahalardan uzak 2 sene geçiren Salih Uçan, Fenerbahçe taraftarı ve teknik ekibi tarafından umutla beklendi. Hatta genç futbolcunun Monaco maçındaki formu, gelecek adına umut verdi ama Salih Uçan bir kez daha beklenilen form grafiğini ve fiziksel yeterliliği sağlayamadı.


Salih Uçan Sion

Salih Uçan'ın isminin magazin programlarında çıkması ve gece hayatının gündeme gelmesi, Fenerbahçe'nin başarısız olduğu bir sezonda Salih Uçan hakkında olumsuz bir imaj çizilmesine neden oldu. Fenerbahçe'de artık Salih Uçan'ın gelişim gösteremeyeceği yönünde inanç gelişti. Roma ile zirve hayalleri kurulan Salih Uçan'ın yolu, 2017'ye gelindiğinde İsviçre'nin Sion takımına düştü. Salih Uçan, Sion'a kiralık olarak gönderildi.


salih uçan kimdir salih uçan fenerbahçe salih uçan sion salih uçan mevki salih uçan zidane salih uçan totti salih uçan de rossi salih uçan hayatı salih uçan gece hayatı salih uçan marmaris salih uçan buca salih uçan roma salih uçan sevgilisi salih uçan isviçre salih uçan menajeri salih uçan saçları salih uçan rekalm salih uçan reklam salih uçan sözleşme salih uçan kiralık salih uçan golleri salih uçan serie a