Şampiyon, Lewandowski ile şov yaptı

ABONE OL

Bundesliga'da daha maça çıkmadan şampiyon olmayı garantileyen Bayern Münih, Borussia Mönchengladbach karşısında şov yaparken rakibini 6-0 mağlup etti.

Bundesliga'da şampiyon Bayern Münih, kutlamayı Borussia Mönchengladbach karşısında yaptı. Bayern, Borussia Mönchengladbach'ı 6-0 mağlup ederken Robert Lewandowski yaptığı hat-trick ile yıldızlaştı.

Bayern'e galibiyeti getiren golleri 2, 34, 66. dakikalarda Lewandowski, 23'te Müller, 44'te Coman ve 85'te Leroy Sane kaydetti.

Lewandowski, attığı 3 golle Bundesliga'daki gol sayısını 39'a çıkarttı. Polonyalı golcü, kalan 2 maçta 2 gol daha atması halinde Gerd Müller'in bir sezonda attığı 40 gollü sezonu geride bırakacak ve Bundesliga'da bir sezonda en fazla gol atan futbolcu rekorunu kıracak.

Maç öncesi şampiyonluk geldi

Borussia Dortmund, Red Bull Leipzig'i sahasında 3-2 mağlup ederken böylece Bayern Münih, Mönchengladbach maçına çıkmadan önce şampiyonluğunu garantilemiş olmuştu.

Şampiyonlar Ligi için çok kritik bir galibiyet alan Borussia Dortmund'a galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Marco Reus, 51 ve 87. dakikalarda Jadon Sancho kaydetti. Leipzig'in golleri ise 63'te Klostermann ve 77. dakikada Dani Olmo'dan geldi.



Üst üste 9. şampiyonluk

Bayern Münih'te futbolcular ve teknik heyet, Mönchengladbach karşılaşması öncesi Leizpg'in maçını telefonlarından izlerken daha maça çıkmadan önce şampiyonluk sevinci yaşadılar. 

Bayern, böylece Bundesliga'da üst üste 9. şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

 

borussia dortmund bayern münih