Şampiyonlar Ligi finalindeki izdiham bir can aldı

ABONE OL

Juventus-Real Madrid maçını Torino'daki San Carlo Meydanı'nda kurulan dev ekrandan izleyen İtalyanlar arasında çıkan izdihamda ağır yaralanan 38 yaşındaki Erika Pioletti'nin, 13 günlük yaşam savaşını kaybettiği açıklandı.

Şampiyonlar Ligi’nde 3 Haziran’da Juventus ile Real Madrid arasında oynanan final maçında Torino’da maçı izleyenler arasında yaşanan izdiham sırasında ağır yaralanan bir kadın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İtalya’nın Torino kentinde dev maçı izlemek için San Carlo Meydanı'nda dev ekran kurulmuş, Juventuslu taraftarlar arasında maçın sonlarına doğru asılsız bomba paniği nedeniyle çıkan izdihamda bin 527 kişi yaralandığı ve hastanelerde tedavi gördüğü açıklanmıştı.

Yaralanan kişiler arasında bulunan ve durumu ağır olan 38 yaşındaki Erika Pioletti’nin, 13 günlük yaşam savaşını kaybettiği açıklandı. San Giovanni Bosco Hastanesi’nden yapılan açıklamada, başına darbeler alan Pioletti’nin dün akşam öldüğü bildirildi.

TORİNO’DA 1 GÜNLÜK YAS

Torino Belediye Başkanı Chiara Appendino, Erika Pioletti'nin ölüm haberini derin üzüntüyle öğrendiklerini, cenaze töreninin yapılacağı tarihte kentte bir günlük yas ilan edeceğini açıkladı.

Juventus Kulübü de resmi internet sitesinden paylaştığı taziye mesajında, siyah-beyazlı camianın Erika Pioletti'nin ailesi ve yakınlarının acısını paylaştığını belirtti.

La Repubblica gazetesi, Erika Pioletti'nin Juventus taraftarı olmadığı, o gün meydanda sevgilisi ile maç izlemek için bulunduğunu yazdı. Gazete, olayla ilgili soruşturmayı yürüten savcılığın, soruşturmaya mesnet edilen suçlamalara ‘adam öldürme’yi de ekleyebileceğini vurguladı.

juventus Şampiyonlar ligi torino