Şampiyonlar Ligi tarihinde Fatih Terim

ABONE OL

Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok maça çıkan teknik direktörler listesinde, Galatasaray'ın başında 53 maçta görev alan Fatih Terim de var. Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde en çok maça çıkan ilk 25 teknik direktör arasında yer alıyor.

FUTBOO | 1997/1998 sezonunda Galatasaray’da Şampiyonlar Ligi’ne adım atan Fatih Terim, geçen süre içinde bu organizasyonda en çok maça çıkan teknik direktörler arasına girmeyi başardı.

Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok maça çıkan ilk 25 teknik direktör arasında yer alan Fatih Terim, bu organizasyonda 53 kez Galatasaray’ın başında sahadaydı.

Dünyanın kulüp bazında en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi’nde en çok maça çıkan 25 teknik adam arasındaki tek Türk isim olan Fatih Terim, geçilmesi güç bir başarıya da imza atmış oldu.

Zirvede Sir Alex Ferguson var

Peki Şampiyonlar Ligi’nde en çok maça çıkan teknik direktör kim? Karşımıza bir efsane çıkıyor; Sir Alex Ferguson. Manchester United’ın efsane ismi Alex Fergson Şampiyonlar Ligi tarihinde tam 190 maça çıkmayı başardı.

Ferguson’un ardından ikinci sırada Arsene Wenger yer alırken, aktif teknik direktörler içinde listede yer alan isim Carlo Ancelotti ise en fazla maça çıkan 3. isim oldu.

şampiyonlar lig fatih terim galatasaray şampiyonlar ligi de en çok maça çıkan teknik direktörler