Sanchez attı Arsenal kazandı!

ABONE OL

Arsenal galibiyeti hatırladı! İngiltere Premier Ligi'nde iki haftadır puan alamayan Londra ekibi, evinde düşme hattında bulunan Hull City'i Alexis Sanchez'in golleriyle ile geçti

Arsenal galibiyeti hatırladı! İngiltere Premier Ligi'nde iki haftadır puan alamayan Londra ekibi, evinde düşme hattında bulunan Hull City'i Alexis Sanchez'in golleriyle ile geçti.

İngiltere Premier Ligi'nin 25. haftasında Arsenal konuk ettiği Hull City'i 2-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ilk yarım saatlik bölümü oldukça tempolu geçti. 9. dakikada eski Fenerbahçeli Lazar Markovic'in sağ kanattan hızla taşıdığı top sonrası yerden yaptığı ortada eski Akhisarlı Oumar Niasse, 6 pas içerisinde topa dokunamadı. Hull  City, 13. dakikada Niasse ile birkez daha gole yaklaştı. Sol kanattan yapılan ortaya iyi yükselen Senegalli'nin kafa vuruşunu Petr Cech kornere çeldi. İlk dakikalardaki rakip atakları savuşturan Arsenal, 15. dakikada organize gelişen atakta Bellerin ile pozisyona girdi. İspanyol futbolcunun sağ çaprazdan vurduğu şutta top auta gitti. Bu ataktan iki dakika sonra, Londra ekibinde Alexiis Sanchez'in şutu direkten dışarı çıktı. Oyun üstünlüğünü her geçen dakikada biraz daha arttıran Arsenal aradığı golü de Alexis Sanchez'le buldu. Sol kanattan gelişen atakta, kaleciden dönen şutu Sanchez tamamladı ve kırmızı beyazlılar bu golle 1-0 öne geçti. Şilili golcünün pozisyonda golü elle atığı yönünde Hull Cİty'li oyuncuların hakeme itirazı olsa da gol geçerli sayıldı ve Arsenal bu golle soyunma odasına 1-0 önde girdi. Skor üstünlüğünü maçın sonuna kadar korumayı başaran Arsenal'de Alexis Sanchez 90. dakikada birkez daha sahneye çıktı ve penaltıdan skoru tayin eden golü kaydetti: 2-0. Bu gol Sanchez'in ligde attığı 17. gol olarak kayıtlara geçti. Bu sonuçla ligde 2 hafta aradan sonra galip gelen Londra ekibi puanını 50 yaparken Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayern Münih maçı öncesinde moral buldu. Düşme hattında bulunan Hull City ise 19 puanda kaldı. WENGER YİNE TRİBÜNDEYDİ Ligde 22. haftada oynanan Burnley karşılaşmasında hakeme yaptığı hareketler dolayısıyla 4 maç ceza alan Arsene Wenger, Chelsea derbisinde olduğu gibi mücadeleyi tribünden izledi. MARKOVİC VE NİASSE 90 DAKİKA OYNADI Eski Fenerbahçeli Lazar Markovic ve Akhisarlı Oumar Niasse, Hull City formasıyla 90 dakika sahada kalırken, ülkemizde bir dönem Sİvasspor forması giyen Kamil Grosicki ise 60 dakika oyunda kaldı.