Schalke'nin Van Dijk'ı var ''Ozan Kabak dışında''

ABONE OL

Alman futbolunun efsanesi Dietmar Hamann, tel tel dökülen Schalke'nin ayakta kalan tek ismi Ozan Kabak'ı Virgil van Dijk'a benzetti.

Alman futbolunun efsane isimlerinden olan, kariyerinde Bundesliga, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi şampiyonlukları bulunan Dietmar Hamann, Schalke'de forma giyen milli oyuncumuz Ozan Kabak hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sky Sports'a açıklamalar yapan Dietmar Hamann, Schalke'nin Bundesliga'daki önlenemez düşüşünü anlatırken, takımın ayakta duran tek isminin Ozan Kabak olduğunu dile getirdi.

Ozan Kabak'ı Liverpool'da forma giyen Virgil van Dijk'a benzeten Hamann, 'Schalke'nin Van Dijk gibi oyuncusu var. Henüz o seviyede olmasa da arkadaşlarını üst seviyeye çıkaran bir oyuncu. Düsseldorf maçındaki attığı pasa bakmanız yeterli. Schalke'de Ozan dışında piyasası olan ve iyi para edecek başka oyuncu göremiyorum' ifadelerini kullandı.

Ozan Kabak, Van Dijk seviyesine ulaşır mı?

Ozan Kabak, ilerleyen yıllarda Virgil van Dijk seviyesine ulaşabilir mi? Henüz 20 yaşındaki savunma oyuncusunun kariyer oldukça iyi ilerliyor. Stuttgart, 2019 yılında Ozan'ı Galatasaray'dan 11 milyon euroya transfer etmişti. Genç oyuncu kısa sürede dikkat çekici bir performans gösterdi ve Schalke 6 ay sonra Temmuz 2019'da Ozan'ı Stuttgart'tan 15 milyon euro bonservisle transfer etti. Yani 20 yaşındaki oyuncuya iki takım 6 ay arayla toplam 26 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Henüz bu kadar kısa süreli kariyerinde bu kadar yatırım yapılan Ozan Kabak, bu performansını devam ettirirse çok daha iyi yerlere gelmesi kimse için sürpriz olmayacak.

Ozan Kabak bu sezon sakatlığına rağmen Schalke formasıyla Bundesliga'da 21 karşılaşmada forma giydi.

schalke ozan kabak dietmar hamann virgil van dijk