Serie A'da gol kralı adayları

ABONE OL

Serie A'da şampiyonluk kadar gol krallığında da müthiş bir yarış bizleri bekliyor. Ronaldo, Lukaku, Immobile ve yeni adaylardan Vedat Muriqi! Serie A'da gol kralı adaylarına bakıyoruz.

FUTBOO | Serie A son yıllarda gol krallığı yarışı büyük çekişmelere sahne oldu. Peki bu sezon hangi isimler yarışta daha avantajlı? Ciro Immobile üst üste ikinci kez krallık tacını takabilir mi? Son kralı hangi isimler zorlayabilir?

Yaşı kaç olursa olsun... Cristiano Ronaldo'nun oynadığı ligde gol kralı olmak... Bu bile Serie A'da krallık tacını giymenin prestijini fazlasıyla artırdı. Peki bu sezon hangii isimler ön plana çıkıyor?

Ciro Immobile

Elbette geçen sezonun kralı Immobile, bu sene de yarışın içinde yer alacak. Lazio'da 5. senesine giren İtalyan santrfor, geçen sezon 37 maça 36 gol sığdırarak Cristiano Ronaldo'yu geçmeyi başarmıştı. Bu durum da Lazio'nun ligi şampiyonun 5 puan gerisinde bitirmeyi sağladı. Roma ekibi, kadrosunu büyük ölçüde tutmayı başardı ve bu sezon da aynı hücum gücüne sahip olacak. Yani Immobile'nin gol atmaya devam etmesi için hiçbir engel yok.

Vedat Muriqi

Lazio'nn yeni transferlerinden Vedat Muriqi için ilk sezon kolay olmayabilir ancak Kosovalı yıldız, bu zorluğun üstesinden gelebilecek potansiyele de sahip. Muriqi, iyi bir ritim yakalarsa gol krallığını bile zorlayabilir.
Romelu Lukaku

Bu sene şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan Inter'de Romelu Lukaku'yu çok iş düşecek. Elbette çift santrfor formatıyla oynamaları sebebiyle golleri Martinez ile paylaşıyor ancak buna rağmen geçen sezonu 23 golle tamamlamayı başardı. Bu sene vitesi erken artıran bir Inter, 30 golün üstüne çıkması kimseyi şaşırtmayacaktır.

Duvan Zapata

Geçen sezon Atalanta'nın çıkışında Muriel ile birlikte önemli pay sahibi olan Duvan Zapata, bu ligde her sezon üstüne koyarak devam etti. 29 yaşındaki Kolombiyalı, geçen seneyi 18 golle tamamladı. Önünde bu ödüle daha yakın isimler olmasına karşın Zapata da bir sürprize imza atabilecek potansiyele sahip.

Cristiano Ronaldo

La Liga'da 3 olmak üzere tüm kulvarlarda kariyerine 17 gol krallığı sırdıran Cristiano Ronaldo, geçen sezon 31 gol atmasına rağmen Immobile'nin gerisinde kaldı. Ancak Portekizli oyuncunun hırsıyla mücadele etmenin ne kadar zor olduğunu en başta Lionel Messi bilir. Ronaldo, krallığa gözünü diker ve serie A'da da tarih yazmak isterse, gol sayısını kimsenin ulaşamayacağı seviyelere çekebilir.
Edin Dzeko

Bu ödülü 2016-2017 sezonunda 29 golle kazanan Dzeko, geçtiğimiz sezonu istediği gibi geçiremedi. 35 karşılaşmada 16 gol atabilen Boşnak yıldız, kendisini destekleyecek iyi bir hücum hattı bulabilirse tekrar gol sayısını yükseltebilir. Artık 34 yaşına gelen Dzeko, gol barajının düşük kalması halinde tacı tekrar giyebilir.
 

serie a serie a gol kralı adayları