Sınır olmasa, ilk 11'ler yabancı olsaydı #Beşiktaş

ABONE OL

Yabancı sınırı olmasaydı, Beşiktaş'ın bu sezonki kadrosu nasıl olabilirdi? Sergen Yalçın'ın şu an sadece Avrupa maçlarında kullanabileceği, yabancı oyunculardan oluşan 11'e göz atıyoruz.

Süper Lig’de bu sezonki yabancı kuralında, takımlara aynı anda ilk 11’de en fazla 8 yabancı oynatma hakkı verildi. Peki ya serbest olsaydı, Beşiktaş 11'i nasıl olurdu? 

Son şampiyon Beşiktaş bu sezon önemli yabancı oyuncuları kadrosuna kattı ve yabancı serbest olsaydı, Sergen Yalçın’ın elinde sahaya sürebileceği güçlü bir kadro olabilirdi. Belki de bu ya da benzer bir kadroyu Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi maçlarında görebiliriz. Avrupa kupalarında yerli-yabancı ayrımı yok ve tüm teknik adamlar ellerindeki yabancıları istedikleri gibi kadroya koyabiliyor.

Kaleci hariç tüm mevkiiler yabancı

Peki Beşiktaş yabancı sınırı olmasa sahaya nasıl çıkabilirdi? Kaleci konusunda yabancı oyuncusu olmadığı için bu pozisyonda yine Ersin ya da Mert görev alacak. Ancak kadronun geri kalan kısmı tamamen yabancı oyunculardan oluşabiliyor. Böyle bir durumda da Beşiktaş’ın özellikle orta saha ve hücum hattı oldukça etkileyici.

Rosier, Vida, Welinton (Montero), N’Skala, Pjanic, Josef, Ghezzal, Teixeira, Larin ve Batshuayi’nin aynı anda sahada olduğu bir 11.

beşiktaş beşiktaşın yabancı oyunculardan kurulu 11i sergen yalçın