Sınırlamanın ardından onlara şans doğdu!

ABONE OL

Yabancı sınırlamasının getirilmesinin ardından buna sevinen nadir insanlar arasında formasını kaybetmiş Türk futbolcular yer alıyor. O isimleri inceledik...

Süper Lig'de yabancı sınırlamasının kademeli olarak düşürülmesi, daha çok Türk futbolcu görmemiz anlamına geliyor. Hali hazırda zaten çoğu takımda az sayıda Türk futbolcu ilk 11'de oynuyor. Şikayet zaten futbolcu olmaması değil, 'iyi' futbolcu olmaması. 

Hal böyle olunca da Süper Lig'de eskiden kendini göstermiş ama gözden düşen futbolculara bir şans doğacak. Mehmet Demirkol'un ''Ömer Bayram Galatasaray'da emekli olur. Alper Potuk 10 yıl daha oynar. Tarık Çamdal'ı da geri alırsın'' sözleri de bunun çok net bir örneği. İyi futbolcu yetiştiremiyoruz ama bir yandan da Türk futbolcu oynatmamız gerekiyor.

Gözden düşmüş Türk futbolcular için büyük şans! İlk 11'e girmeniz ayağınıza kadar geldi... Yabancı sınırlamasının ardından daha fazla forma şansı bulması çok muhtemel Türk futbolcuları değerlendirdik. Şüphesiz bu futbolcuların ismini yakın zamanda transfer haberlerinde sık sık göreceğiz...

Arda Turan

Transferde adı uzun bir süredir Galatasaray ile anılıyordu. Süper Lig'de en fazla yabancı futbolcuya sahip olan takım Galatasaray. Yani en fazla Türk futbolcuya ihtiyacı olan takım da Galatasaray. Arda da Galatasaraylı... Parçalar birbirine yeterince oturuyor. Neden olmasın?

Alper Potuk

Fenerbahçe'nin kadroda düşünmediği Alper'in nereye gideceği büyük merak konusuydu. Sınırlamanın ardından kesin olan bir şey var, o da boş kalmayacağı...

Hasan Ali Kaldırım

Fenerbahçe'de zaman zaman eleştirilen Hasan Ali, yerli futbolcunun öneminin 3 kat arttığı bu dönemde bir anda 'çok önemli' bir futbolcu haline geldi. Fenerbahçe bırakmak istemeyebilir, bıraksa bile 4 büyükler peşine hemen takılacaktır.

Mehmet Topal

Başakşehir'de formasını kaybeden Mehmet Topal'ı Süper Lig tecrübesiyle çoğu takım isteyecektir. Yedek kulübesinden sahalara dönme zamanı...

Gökhan Töre

Yeni Malatyaspor'da zaman zaman parlayan, çoğu zaman sönen Gökhan, sınırın ardından 'bir kez daha' şans bulacaktır.

Volkan Babacan

İlk 11'de en fazla 8 yabancı kullanma kuralından sonra takımlar yerli kalecilere yönelebilir. Milli takım görmüş Volkan da onlar için iyi bir tercih olacaktır.

Sinan Gümüş

Antalyaspor'da gösterdiği performansla zaten transferin gözdesi olmuş durumda. Bir de yerli futbolcuların daha da önemli hale geldiği bu dönemde Türkiye'de kalması çok muhtemel.

Semih Kaya

Sparta Prag ile sözleşmesi sona erdi. Türkiye'ye gelmesi kesin gibi bir şey artık...

Ömer Bayram

Galatasaray'da sezon sonunda yerine yabancı bir transfer edilmesi gündemdeydi. Ancak sınırlamanın ardından sarı kırmızılı takım elindeki yerlileri kullanmak zorunda olacak. Zira en fazla yabancı Galatasaray'da bulunuyor. Ömer de büyük ihtimalle ilk 11'deki yerini kaybetmeyecektir.

Olcay Şahan

Denizlispor'da da gözden düştü ancak Beşiktaş ve Trabzonspor tecrübesi ona Süper Lig'de çoğu takımda oynatabilir.

İsmail Köybaşı

İspanya serüveninin ardından sol bek arayan Süper Lig takımlarının aklına gelecek ilk isimlerden olabilir.

Emre Mor

Gittiği hiçbir yerde tutunamadı. Gidecek yeri de kalmadı! Ancak Türk pasaportu, ona 50. şansını da getirir.

süper lig yabancı sınırlaması türk futbolcular