Süper Lig'de Francesco Farioli fırtınası

ABONE OL

Süper Lig'in en genç teknik direktörü Francesco Farioli, ilk teknik direktörlük deneyimini Fatih Karagümrük ile yapıyor ancak başardıkları gelecek adına ümitlendiriyor.

Avrupa'da yavaş yavaş genç teknik direktör furyası başlarken Süper Lig'de bu trendi Francesco Farioli ile görüyoruz. İtalyan teknik direktör, sadece Süper Lig'in değil, Avrupa'nın da en genç teknik direktörleri arasında.

Henüz 32 yaşında olan Francesco Farioli, Nisan 2021'de ilk teknik direktörlük deneyimi için Fatih Karagümrük'ün başına geçerken kısa süre içinde yaptıkları ile adından söz ettirmeye başladı. Daha ilk tecrübesinde bir yılı bile doldurmayan Farioli'nin ismi hem Fenerbahçe hem de İtalyan takımları ile anılmaya şimdiden başlamış durumda.

Klasik kalıpların dışında bir teknik direktör

Francesco Farioli, eski bir futbolcu değildi. Klasik kalıpların dışında bir teknik direktör. Felsefe okuyan ve adeta ders çalışır gibi teknik direktörlüğe kafa yoran çalışkan bir öğrenci. Daha öğrencilik yıllarında futbol içinde olmak istediğine karar verdi. 20 yaşında da futbol dünyasının içine girdi.

2009'da başlayan futbol kariyerine kaleci antrenörü olarak başlayan Farioli, İtalya'nın alt lig takımlarında görev aldı. 2015 ve 2017 arası Katar'a giden Francesco Farioli, 2017-18 sezonundan sonra çıkışını gerçekleştirdi. 

Roberto De Zerbi ile çıkışa geçen kariyer

İtalyan teknik direktör Roberto De Zerbi tarafından istenen Farioli, böylece Benevento'da kaleci antrenörü olarak göreve başladı. De Zerbi'yi takip edip ardından Sassuolo'ya geçti. Ve ardından Türkiye yılları... 

Alanyaspor'da Çağdaş Atan'ın yardımcılığına getirilen Farioli, burada da dikkat çekerken ilk teknik direktörlük deneyimini de Fatih Karagümrük ile gerçekleştirdi. Karagümrük'te henüz tam 1 sezonu bile doldurmadı ama yaptıkları ile dikkat çekmeyi başardı. 

Farioli sonrası Karagümrük

Fatih Karagümrük, Francesco Farioli göreve geldikten sonra %59 ile en çok topla oynayan takım olmayı başardı. Kırmızı siyahlılar ayrıca Farioli ile birlikte Süper Lig'in en çok organize hücum yapan takımı. En çok pas yapan ikinci takım ve %86 ile en fazla isabetli pas yapan ikinci takım konumunda. Ayrıca 39 gol ile en çok ağları havalandıran 3. takım oldular. 

Şüphesiz bu istatistiklerde Farioli etkisi çok fazla. Kaleci antrenörü olarak 20 yaşında kariyerine başlayan Francesco Farioli'yi de çok parlak bir gelecek bekliyor gibi gözüküyor...