Süper Lig'de kim düşecek? İhtimaller...

ABONE OL

Süper Lig'de küme düşme hattındaki çekişme bu sezon nefes keserken Ankaragücü'nün ardından düşecek iki takım bu hafta sonu belli oluyor...

Süper Lig'den kim düşecek? Haftalardır sorduğumuz sorunun cevabını artık almaya çok yaklaştık. Ankaragücü'nün ardından Süper Lig'e veda edecek olan iki takım, bu hafta sonu oynanacak maçların ardından şekillenecek.

Son haftaya girilirken ligden düşmeye en büyük iki aday Kayserispor ve Yeni Malatyaspor. Yeni Malatya, Gaziantep FK ile Kayserispor ise Trabzonspor ile oynayacak. Ancak galip gelmeleri bile ligde kalmaya yetmeyebilir.

14 ve 15. sıradaki Denizlispor ve Çaykur Rizespor, berabere kalmaları halinde lige tutunuyor. Denizlispor, küme düşmesi kesinleşen Ankaragücü ile oynuyor. Rizespor ise 7.liği garanti olan Fenerbahçe'ye konuk olacak. 

Aynı puanda olurlarsa ne olacak?

Yeni Malatyaspor, ikili averajda Denizlispor'un önünde yer alıyor ancak Rizespor'a karşı aynı üstünlüğü bulunmuyor. Malatya ekibi, kendisinin Gaziantep'i yenip Denizlispor'un Ankaragücü'ne kaybetmesini bekleyecek.

Kayserispor ise Denizlispor'a karşı ikili averajda geride, Rizespor'a karşı ise genel averaja bakacak. Orada da işleri çok zor durumda. Rizespor'un -17, Kayserispor'un ise -31 averajı bulunuyor. Yakalaması imkansıza yakın gözüküyor. Yeni Malatya ve Kayserispor, kendi maçlarını kazansa bile ligde kalmak için bir küçük mucizeye ihtiyaçları var gibi.

süper lig kim düşecek