Süper Lig'de transferleriyle dikkat çeken takımlar

ABONE OL

Süper Lig'de 2020-21 sezonu yaz transfer dönemi sona erdi. Bazı kulüpler yaptığı takviyelerle dikkat çekti. Hatta kimilerine göre 'transfer şampiyonu' da oldular. Peki hangi kulüpler, kağıt üzerinde transfer dönemini başarılı geçirdi?

FUTBOO | Süper Lig'de bir transfer dönemi daha sona erdi. Yeni dönemle birlikte ligde yer alan tam 21 takım, kadrolarında eksik olduğu düşünülen bölgelere takviyeler yaptı. Peki hangi takım transferde daha öne çıktı?

Önce idari ve teknik kadroda değişiklikler

Şüphesiz Fenerbahçe, yaz transfer dönemine damga vuran kulüplerden biri oldu. İlk olarak resmi olarak açıklanmasa da Emre Belözoğlu, sportif direktörlük görevine getirildi. Sonrasında ise yedek kulübesi Erol Bulut'a teslim edildi. Değişimin büyük olacağı, bu hamlelerle bile tahmin ediliyordu ancak süreç çok daha farklı bir boyuta taşındı.

Tam 18 transfer

Geçen sezon kadro derinliği konusunda ciddi sorunlar yaşayan Fenerbahçe, dejavu yaşamak istemediğini kanıtladı ve tam 18 transfer yaptı.

Limit sorunlarının gündemde olduğu günlerde yapılan satışlar ve anlaşmalarla sorunların üstesinden gelen Ali Koç yönetimi, kadroyu baştan aşağı değiştirmeyi başardı. 

Galatasaray'a çalımla başladılar

Sarı-lacivertli kulüp, ilk olarak Mert Hakan Yandaş'ı Galatasaray'ın elinden kaparak yaz transfer dönemine tarihi çalımla başlangıç yaptı. Sonrasında bir diğer ezeli rakipten eski oyuncuları Caner Erkin ve Gökhan Gönül'ü almaları da fazlasıyla ses getirdi.

Trabzonspor'dan 2 transfer

Galatasaray ve Beşiktaş'ın ardından Trabzonspor'un da transfer konusunda canını yakan sarı-lacivertliler, rakiplerinin en değerli oyuncularından görülen Sosa ve Filip Novak'ı da kadrosuna kattı.

Savunma, hücum ve golcülerle tamamlandı

Fenerbahçe, bazı genç oyuncular kadroya katarken savunma bölgesi için de Lemos ve Tisserand gibi oyunculara imza attırdı. Hücum bölgesine ise Mbwana Samatta, Sinan Gümüş, Mame Thiam, Enner Valencia, Dimitrios Pelkas, Papiss Cisse ve Kemal Ademi gibi takviyeler yapıldı.

Ligin yeni ekibinden transfer şov

Tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselen Süleyman Hurma'nın başkanlığını yaptığı Fatih Karagümrük, transfer döneminde adından oldukça söz ettirdi.

Lazio'da 4, Milan'da 3 olmak üzere Serie A'da toplam 7 sezon geçiren Biglia'yı sessiz sedasız İstanbul'a getiren Karagümrük, Süper Lig'de Galatasaray ve Trabzonspor'da forma giymiş Badou Ndiaye ile de orta sahayı daha da güçlendirdi.

Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'den transfer

Galatasaray'da gözden çıkarılan ancak Süper Lig'de fazlasıyla tecrübesi bulunan Jimmy Durmaz ile de anlaşan İstanbul ekibi, Fenerbahçe'de geçen sezon aldığı dakikaya oranla başarılı bir grafik çizen Mevlüt Erdinç'i golcüsü ilan etti. Karagümrük, uzun süredir Beşiktaş'ta kadroda düşünülmeyen Enzo Roco'yu da kadrosuna kattı ve ilk haftalarda bu oyuncudan verim almayı başardı.

İstanbul ekibi, Fenerbahçe ve Sivasspor'un eski yıldızı Aatif Chahechouhe ile de sözleşme imzalarken hücuma Mallorca'dan Yannis Salibıur ve Vato Arveladze gibi önemli takviyeler yaptı.