Süper Lig düşme hattında son durum

ABONE OL

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının yanı sıra, alt sıralarda da müthiş bir heyecan yaşanıyor. Ligin son 5 sırasındaki takımlar, kalan maçlarında hem kendi hem de ligin kaderini belirleyecek.

FUTBOO | Alt sıralar ateş çemberi! Süper Lig'de son 5 haftaya girilirken, küme düşme hattında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Ligin bitimine 5 maç kala, özellikle son 5 sıradaki takımların durumları çok kritik. Kimin ligde kalacağını ya da kimin düşeceğini tahmin etmenin çok zor olduğu kalan 5 hafta bizleri neler bekliyor?

Ligin en az puan toplayan takımı Ankaragücü, matematiksel olarak şansı en az olan takım... Bu hafta Trabzonspor deplasmanından 1 puanla ayrılan Ankaragücü, İbrahim Üzülmez ile iyi bir hava yakalayabilir. Fikstüründe Alanyaspor ve Galatasaray olması Ankaragücü'nün en büyük dezavantajı gibi görünüyor. Başkent temsilcisi eğer İbrahim Üzülmez ile iyi bir hava yakalarsa, rakiplerinin de kaybıyla zoru başarıp ligde de kalabilir.

Konyaspor'un zirveden 3 rakibi var

27 puanla ligin 17. sırasında yer alan Konyaspor'un, fikstür olarak büyük bir dezavantajı var. Bülent Korkmaz'ın önderliğinde son 3 haftada galibiyet alamayan yeşil-beyazlılar kalan 5 haftanın 3'ünde ligin ilk 7 sırasındaki takımlarla oynayacak. Konyaspor son 3 hafta Başakşehir, Trabzonspor ve Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Üst sıralarda hedefleri olan takımlara karşı Konyaspor'un neler yapacağı, ligdeki geleceğini de belirleyecek.

Moralli Kayserispor'un da işi kolay değil

Son 2 lig maçını kazanan Kayserispor moral olarak iyi durumda... Ancak onların da fikstürünün kolay olmadığı açık. 30. hafta deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak Kayserispor, bir sonraki hafta kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren Rizespor ile karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılı takım son iki haftayı da şampiyonluk adaylarıyla oynayarak geçirecek. Eğer Kayserispor'un işi son iki haftaya kalırsa, Başakşehir ve Trabzonspor karşısında çok iyi sonuçlar almak zorunda...

Rizespor alt sıraların kaderini belirleyebilir

Rizespor ligin üst sırasındaki takımlara karşı oynamayacak ancak kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren ekiplere karşı da zorlu maçlara çıkacak. Çaykur Rizespor'un kalan haftalarda ligde kalma mücadelesi veren Konyaspor, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor ile maçı var. Bu maçlarla Rizespor hem bir anlamda kendi kaderini hem de ligin kaderini belirleyecek.


süper lig ankaragücü kayserispor konyaspor rizespor yeni malatyaspor Çaykur rizespor