Süper Lig son 20 sezondaki değişim

ABONE OL

Süper Lig'de ilk yarının bitmesine bir hafta kalırken, son 20 sezonda ilk 4 sırada yaşanan değişimleri değerlendirdik.

FUTBOO | Süper Lig’de 2021/22 sezonunun ilk yarısının bitmesine 1 maç kala, son 20 yılda ilk 4 yarışını değerlendirdik. Hangi takımlar ilk 4 içinde en çok yer aldı, hangi takımlar dört büyükleri geçip bunu başarabildi?

En çok şampiyon; Galatasaray

Süper Lig’in son 20 sezonunda en çok şampiyonluk yaşayan takım Galatasaray (8) olurken, Beşiktaş ve Fenerbahçe 5’er şampiyonlukla ikinci sırada yer aldı. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin dışında son 20 sezonda sadece Başakşehir ve Bursaspor birer şampiyonluk yaşayabildi.

En çok ilk 4 dışı kalanlar; Trabzonspor & Galatasaray

Son 20 sezonda dört büyüklerden ilk 4 dışında en çok kalan takım Trabzonspor oldu. Bordo-mavili ekip 9 sezon ilk 4’te yer alamadı.

Galatasaray 5 sezon ile en çok ilk 4 dışında kalan ikinci takım oldu. Fenerbahçe 3, Beşiktaş ise son 20 sezonda sadece 1 kez ilk dört sıra dışında kaldı.

20 sezonda 4 büyükler dışında 7 takım

Geride kalan 20 sezonda ilk 4 yarışına baktığımızda da dört büyüklerin arasına girebilen takım sayısının azlığı dikkat çekti. Son 20 sezonda ilk 4 içinde dört büyükler dışında sadece Sivasspor, Başakşehir, Konyaspor, Bursaspor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği ve Ankaragücü girebildi. Başakşehir bunu 6 sezon başarırken Sivasspor ise 3 sezon ilk 4 içinde kendine yer buldu.

Aynı zamanda Başakşehir ve Bursaspor, birer sezon da Süper Lig'de şampiyon olmayı başardı.

süper lig süper lig ilk 4 galatasaray fenerbahçe beşiktaş trabzonspor başakşehir bursaspor