Taktik dehası Unai Emery!

ABONE OL

Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'i saf dışı bırakarak yarı finale çıkan Villarreal'de teknik direktör Unai Emery bir kez daha taktik dehasını konuşturdu.

İspanya'nın 50 bin kişilik küçük şehri Villarreal, tarihinde 2. kez Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalde... Sarı denizaltılar, birçok kesimin net favori gösterdiği Bayern Münih'i eleyerek turnuvanın en büyük sürprizlerinden birine imza attı.

Villarreal, Bayern Münih'e karşı 2 maçta da doğru bir oyun ortaya koyarken İspanyol ekibinin teknik direktörü Unai Emery'nin oynattığı futbol alkış topladı.

2 maç, 2 isabetli şut, 2 gol

Villarreal, Bayern Münih ile oynadığı 2 maçta sadece 2 isabetli şut çekti. İspanyol ekibinin çektiği 2 şut da gol ile sonuçlanırken Emery'nin takımı bu 2 golle yarı finale yükseldi. 

İlk maçta Bayern Münih'i sahasında 1-0 yenen Villarreal, böylece Bayern'e Şampiyonlar Ligi'nde 5 yıl sonra deplasmanda bir mağlubiyet yaşatmıştı. Almanya'daki maçta da savunmada iyi direnen Villarreal, tarihi başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Riquelme'nin kaçırdığı penaltı

Villarreal, Şampiyonlar Ligi'nde daha önceden 2005/06 döneminde yarı finale yükselmiş ve Arsenal'e trajik bir şekilde mağlup olarak finale çıkma şansını kullanamamıştı. İspanyol takımının efsane isimlerinden Juan Roman Riquelme, 90. dakikada kullandığı penaltıyı gol yapamamış ve finale çıkan taraf Arsenal olmuştu.

Emery ile yükselen denizaltı

Unai Emery'nin göreve gelmesiyle birlikte Villarreal, tekrar Avrupa'nın hatrı sayılır takımlarından biri olmayı başardı. UEFA Avrupa Ligi'nde 2020-2021 sezonunda yine şanslarının düşük gösterildiği finalde Manchester United'ı mağlup edip kupaya uzanmışlardı. 50.577 nüfusa sahip olan Villarreal, böylece Avrupa Kupası kazanan nüfusu en az şehir olarak tarihe geçmişti. 

Emery için rakipten daha az kuvvetli olmanın bir önemi yok... Villarreal, Avrupa Ligi'nde şampiyon olurken bu mütevazi takım önce Arsenal, daha sonra Manchester United'ı yenip şampiyonluğa uzanmıştı.

Devlerin korkulu rüyası

Yine Emery'nin takımı Villarreal, bu sene de Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United, Atalanta ve Young Boys'un olduğu gruptan çıkmayı başarmıştı. Villarreal, şimdi de Juventus'un ardından Bayern Münih'i eleyerek devlere kafa tutmaya devam ediyor. Unai Emery'nin de büyük bir alkışı hak ettiğini söylemeliyiz.

unai emery villarreal emery başarıları